Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut na 12 housek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1256 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 201 g
Tuky 23 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle houstičky vám připomenou staré dobré dalamánky. Protože se těsto zadělává den předem, jsou ideální k snídani (vstanete, umotáte housky a můžete si jít ještě skoro na hodinku lehnout nebo číst).

Suroviny

kvásek 320 g
žitný z chladničky
voda 220 ml
nechlorovaná
mouka chlebová 300 g
špaldová
mouka žitná celozrnná 2 PL
jemně mletá
sůl 2 ČL
kmín 1,5 ČL
olej 1 PL
na potření
sůl
na posypání

1 Do velké mísy odměřte kvásek a na něj ostatní suroviny. Vařečkou vypracujte poměrně pevné těsto, které se samo tvaruje do koule. Mísu pevně zakryjte plastovou fólií a dejte přes noc do ledničky.

2 Ráno či dopoledne těsto propracujte, umotejte housky, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Zavčasu zahřejte troubu na 200 °C. Pak housky potřete vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, posypte hrubou solí, plech dejte do trouby, teplotu snižte na 180 °C a housky pečte zhruba 20 minut.

3 Upečené housky přesuňte na mřížku a nechte vychladnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč