Tyhle houstičky vám připomenou staré dobré dalamánky. Protože se těsto zadělává den předem, jsou ideální k snídani (vstanete, umotáte housky a můžete si jít ještě skoro na hodinku lehnout nebo číst).
Postup
Do velké mísy odměřte kvásek a na něj ostatní suroviny. Vařečkou vypracujte poměrně pevné těsto, které se samo tvaruje do koule. Mísu pevně zakryjte plastovou fólií a dejte přes noc do ledničky.
Ráno či dopoledne těsto propracujte, umotejte housky, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Zavčasu zahřejte troubu na 200 °C. Pak housky potřete vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, posypte hrubou solí, plech dejte do trouby, teplotu snižte na 180 °C a housky pečte zhruba 20 minut.
Upečené housky přesuňte na mřížku a nechte vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Neodolatelné domácí pečivo: 35 ověřených receptů(35 receptů )