Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené knedlíky s houbovou omáčkou
Pečené knedlíky s houbovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

3.5/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2157 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 246 g
Tuky 94 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krajová specialita z Plzeňska. Bramborové knedlíky s houbovou smetanovou omáčkou.

Související recepty

Suroviny

Na knedlíky
varný typ C, uvařených ve slupce a oloupaných
tvaroh 250 g
mouka pšeničná hrubá 100 g
vejce 1 ks
malé
sůl
lze nahradit sádlem, na omaštění
Na omáčku
zalijte 300 ml horké vody a nechte stát přes noc
menší, nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý 1 ČL

Postup

1

Brambory prolisujte, smíchejte s ostatními přísadami a vypracujte těsto. Pomocí lžíce namočené v rozpuštěném tuku vykrajujte kousky těsta velikosti golfového míčku a dávejte na vymaštěný plech.

2

Pomastěte i shora a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut.

3

Sušené houby povařte ve vodě 15 minut.

4

V hrnci na másle osmahněte cibuli (3 minuty), přidejte mouku a jíšku míchejte asi 2 minuty, až zbělá. Zalijte 100 ml studené vody, prošlehejte, vlijte houby i s vývarem, osolte, opepřete a za stálého míchání přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 10 minut, občas zamíchejte. Zjemněte smetanou a dochuťte octem. Omáčkou přelijte knedlíky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín