Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2157 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 246 g
Tuky 94 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krajová specialita z Plzeňska. Bramborové knedlíky s houbovou smetanovou omáčkou.

Suroviny

Na knedlíky
brambory 500 g
varný typ C, uvařených ve slupce a oloupaných
tvaroh 250 g
krupice 25 g
mouka pšeničná hrubá 100 g
vejce 1 ks
malé
sůl
škvarky 1 PL
sekané
máslo
lze nahradit sádlem, na omaštění
Na omáčku
sušené houby 2 hrsti
zalijte 300 ml horké vody a nechte stát přes noc
máslo 2 PL
cibule 1 ks
menší, nadrobno
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 100 ml
vinný ocet bílý 1 ČL

1 Brambory prolisujte, smíchejte s ostatními přísadami a vypracujte těsto. Pomocí lžíce namočené v rozpuštěném tuku vykrajujte kousky těsta velikosti golfového míčku a dávejte na vymaštěný plech.

2 Pomastěte i shora a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut.

3 Sušené houby povařte ve vodě 15 minut.

4 V hrnci na másle osmahněte cibuli (3 minuty), přidejte mouku a jíšku míchejte asi 2 minuty, až zbělá. Zalijte 100 ml studené vody, prošlehejte, vlijte houby i s vývarem, osolte, opepřete a za stálého míchání přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 10 minut, občas zamíchejte. Zjemněte smetanou a dochuťte octem. Omáčkou přelijte knedlíky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit