0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Torrone s pistáciemi

Torrone s pistáciemi

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné na 36 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4296 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 867 g
Tuky 61 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Turecký med po italsku

Suroviny

krupicový cukr 440 g
glukózový sirup 350 g
med 125 ml
tekutý
vanilkový extrakt 1 ČL
pistácie 125 g
loupané nesolené
3 ks
jedlý papír tenký, oplatkový

1 V rendlíku smíchejte cukr, glukózu a med a za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění cukru. Zvyšte plamen a vařte, až sirup bude na cukrářském teploměru mít 130 °C.

2 Ručním šlehačem ušlehejte z bílků pevný sníh. Za stálého šlehání pomalu přilévejte polovinu horkého sirupu. Přidejte vanilku a pokračujte v pomalém šlehání. Mezitím vraťte zbylý sirup na oheň a zahřejte na 154 °C. Za stálého šlehání pomalu přilévejte druhou polovinu horkého sirupu do bílkové směsi, až zhoustne. Vmíchejte pistácie.

3 Čtvercovou formu o velikosti 18 x 18 cm vyložte jedlým papírem (včetně stran) a rozetřete do ní připravenou směs. Uhlaďte povrch, přikryjte dalším jedlým papírem a nechte vychladnout. Po ztuhnutí nakrájejte velkým nožem na dílky, oddělte je pečicím papírem a podávejte. V dobře uzavřené dóze v chladu vydrží nejméně 3 týdny.

Něco navíc
Spolu s pistáciemi můžete vmíchat strouhanou kůru z 1 limety a/nebo hrst sušených brusinek.

Tipy & triky

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč