Tvarohová buchta s ovocem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Tvarohová buchta s ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 2
mléko 1 hrnek
cukr 1 hrnek
olej 1
nebo máslo
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Nápllň
tvaroh 2 ks
mléko 1 hrnek
cukr 1 hrnek
1 ks
želé
vanilkový extrakt
kapka
vejce 2 ks
ovoce
dle chuti
mouka pšeničná polohrubá 50 g
cukr 50 g
máslo 50 g

Těsto: vajíčka s cukrem vyšleháme, přidáme postupně máslo (olej), mléko, mouku s práškem do pečiva

Náplň: ingredience mimo ovoce smícháme dohromady

Postup: 3/4 těsta vlíjeme na plech, na něj vlijeme tvarohovou náplň, poklademe vybrané ovoce, na něj ledabyle vlijeme zbytek těsta a posypeme drobenkou. Pečeme volně na 160°C.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit