Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 80 g
Tuky 65 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Yorkshirský pudink nemá s naším pudinkem nic společného. Je to rychle v troubě upečené těsto, které se hodí nejen k pomazánce, ale třeba i ke guláši.

Suroviny

Na pomazánku
sýr 125 g
termizovaný
křen 2 ČL
smetanový
kůra a šťáva
bylinky svazek
malý svazek, pažitka, petrželka
sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh uzený 125 g
bez kůže a kostí
řepkový olej
na zakápnutí
skrojky k podávání
Na yorkshirský pudink
rostlinný olej
vejce 2 ks
mléko 100 ml

Postup

1

Na pomazánku smíchejte termizovaný sýr, křen, citronovou kůru a trochu citronové šťávy. Vmíchejte většinu nasekaných bylinek a špetku soli, trochu pepře a ochutnejte. Pomazánka by měla být správně pikantní, podle chuti proto přidejte křen, citronovou šťávu nebo sůl či pepř. K sýrovému základu přidejte na kousky natrhanou rybu (vmíchejte je opatrně, aby v pomazánce zůstaly viditelné kusy masa). Pomazánku rozdělte do mističek anebo dejte do jedné velké, zakápněte ji olejem, posypte zbylými bylinkami, přetáhněte potravinovou fólií a dejte chladit.

2

Těsně před podáváním se dejte do pudinku. Troubu předehřejte na 240 °C. Do formiček na minimuffiny nalijte trochu oleje (asi do 1/4) a dejte je na plechu do rozpálené trouby na 10–15 minut, aby se olej rozpálil a kouřil. Pořádně prošlehejte vejce, mouku, mléko a špetku soli – těstíčko musí být hladké a nadýchané. Vyndejte plech s formičkami a rychle do nich rozdělte těstíčko; každá formička by měla být skoro plná. Vraťte plech do trouby (do horní třetiny) pečte 10–12 minut, dokud těsto nevyběhne a nezezlátne. V žádném případě mezitím neotvírejte troubu! Horké ,yorkshiráky dejte na talíř, přidejte pomazánku a vše doplňte citrony.

Recept je převzatý z kuchařky Jamie's Great Britain.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...