0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Yorkshirský pudink a pomazánka z uzené ryby

Yorkshirský pudink a pomazánka z uzené ryby

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 80 g
Tuky 65 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Yorkshirský pudink nemá s naším pudinkem nic společného. Je to rychle v troubě upečené těsto, které se hodí nejen k pomazánce, ale třeba i ke guláši.

Suroviny

Na pomazánku
sýr 125 g
termizovaný
křen 2 ČL
smetanový
citron 1 ks
kůra a šťáva
bylinky svazek
malý svazek, pažitka, petrželka
sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh uzený 125 g
bez kůže a kostí
řepkový olej
na zakápnutí
citron
skrojky k podávání
Na yorkshirský pudink
rostlinný olej
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
mléko 100 ml

1 Na pomazánku smíchejte termizovaný sýr, křen, citronovou kůru a trochu citronové šťávy. Vmíchejte většinu nasekaných bylinek a špetku soli, trochu pepře a ochutnejte. Pomazánka by měla být správně pikantní, podle chuti proto přidejte křen, citronovou šťávu nebo sůl či pepř. K sýrovému základu přidejte na kousky natrhanou rybu (vmíchejte je opatrně, aby v pomazánce zůstaly viditelné kusy masa). Pomazánku rozdělte do mističek anebo dejte do jedné velké, zakápněte ji olejem, posypte zbylými bylinkami, přetáhněte potravinovou fólií a dejte chladit.

2 Těsně před podáváním se dejte do pudinku. Troubu předehřejte na 240 °C. Do formiček na minimuffiny nalijte trochu oleje (asi do 1/4) a dejte je na plechu do rozpálené trouby na 10–15 minut, aby se olej rozpálil a kouřil. Pořádně prošlehejte vejce, mouku, mléko a špetku soli – těstíčko musí být hladké a nadýchané. Vyndejte plech s formičkami a rychle do nich rozdělte těstíčko; každá formička by měla být skoro plná. Vraťte plech do trouby (do horní třetiny) pečte 10–12 minut, dokud těsto nevyběhne a nezezlátne. V žádném případě mezitím neotvírejte troubu! Horké ,yorkshiráky‘ dejte na talíř, přidejte pomazánku a vše doplňte citrony.
 

Recept je převzatý z kuchařky Jamie's Great Britain.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit