Chcete-li, aby polévka obstála coby hlavní chod, měla by být opravdu hustá a sytá. Tohle je přesně ona! Díky masovým kuličkám, kadeřávku a orzu v ní doslova stojí lžíce.
Suroviny
Postup
Na kuličky rozmělněte do mísy namočený chleba, potom přidejte ostatní přísady spolu s 1/2 lžičky soli a pepřem podle chuti, důkladně promíchejte. Rozdělte na 24 dílů a vytvarujte z nich kuličky. V nepřilnavém hrnci na středním ohni rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a opečte kuličky ze všech stran dohněda, a aby byly propečené. Vyjměte je na talíř.
Do hrnce přilijte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Opékejte na něm cibuli s velkou špetkou soli 10–15 minut, aby byla zlatohnědá a zkaramelizovala. Vmíchejte česnek a chilli papričku a opékejte 2 minuty. Vlijte vývar, vsypte kadeřávek či kapustičky, orzo a masové kuličky. Zvolna vařte 15–20 minut, aby orzo a kapusta byly uvařené. Podávejte s parmazánem k posypání.
Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.