0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vydatná polévka s kadeřávkem a masovými kuličkami

Vydatná polévka s kadeřávkem a masovými kuličkami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vydatná polévka s kadeřávkem a masovými kuličkami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2484 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 213 g
Tuky 116 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li, aby polévka obstála coby hlavní chod, měla by být opravdu hustá a sytá. Tohle je přesně ona! Díky masovým kuličkám, kadeřávku a orzu v ní doslova stojí lžíce. 

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
chilli paprička 2 ks
červená, nakrájená nadrobno
vývar kuřecí 1,5 l
horký
nasekaný nahrubo, nebo rozpůlené růžičkové kapusty
těstovinová rýže 3 PL
orzo
Na kuličky
chleba bílý 1 plátek
zbavený kůrky, pokapaný mlékem
mléko 2 PL
na pokapání chleba
vepřové maso mleté 250 g
žloutek 1 ks
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
česnek ½ stroužku
drcený
najemno nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na kuličky rozmělněte do mísy namočený chleba, potom přidejte ostatní přísady spolu s 1/2 lžičky soli a pepřem podle chuti, důkladně promíchejte. Rozdělte na 24 dílů a vytvarujte z nich kuličky. V nepřilnavém hrnci na středním ohni rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a opečte kuličky ze všech stran dohněda, a aby byly propečené. Vyjměte je na talíř.

2

Do hrnce přilijte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Opékejte na něm cibuli s velkou špetkou soli 10–15 minut, aby byla zlatohnědá a zkaramelizovala. Vmíchejte česnek a chilli papričku a opékejte 2 minuty. Vlijte vývar, vsypte kadeřávek či kapustičky, orzo a masové kuličky. Zvolna vařte 15–20 minut, aby orzo a kapusta byly uvařené. Podávejte s parmazánem k posypání.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč