Recepty s vepřovým mozečkem
I vepřový mozeček může být lahůdkou. Z mozečku se dá připravovat na různé způsoby: vařený, smažený v trojobalu, pečený se zeleninou či dušený. Jeho příprava však vyžaduje dost času. Základem je co nejčerstvější surovina, která se musí předem důkladně očistit.
- Umytý mozek je třeba nejprve spařit horkou vodou a poté rychle ochladit vodou studenou, aby se dal snáze očistit.
- Je možné jej také jen jednoduše namočit do studené vody asi na jednu hodinu, aby se z něho vyplavily nečistoty a zbytková krev.
- Po důkladném vymytí je třeba z povrchu mozečku stáhnout blánu s viditelnými cévami.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-