Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč na plech s malinami & bílou čokoládou

Koláč na plech s malinami & bílou čokoládou

4/5 Počet hodnocení: 99
Více než hodinu Snadné 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5510 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 373 g
Tuky 403 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V lednici vydrží až tři dny – samozřejmě pokud ho nesníte dřív…

Související recepty

Suroviny

nebo listové
pŕírodní
mandle 100 g
mleté
vejce 2 ks
velké
maliny 250 g
čerstvé
nasekaná

Postup

1

Rozpalte troubu na 160/140 stupňů. Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu nebo menší pekáč, přikryjte ho pečicím papírem a posypte suchými fazolemi. Těsto deset minut předpékejte, pak papír s luštěninami sundejte a formu ještě na pět minut vraťte do trouby.

2

Promíchejte mascarpone, cukr, mandle a vajíčka. Přisypte maliny i čokoládu a směs vlijte na těsto. Pečte dvacet až dvacet pět minut do světle zlaté barvy. Nechte vychladnout při otevřených dvířkách v troubě, pak koláč přesuňte do lednice.

Křehké těsto
V zahraničí bývá k sehnání celoročně, u nás jen před Vánocemi. Můžete si ho ale vyrobit do zásoby! Zpracujte 75 g moučkového cukru, 150 g másla, 220 g hladké mouky a 1 žloutek v hladké těsto; pokud je to třeba, přidejte lžíci ledové vody. Zabalte ho do fólie a uchovejte v lednici (až týden) nebo v mrazáku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

23.07.2009 10:06
kolac je skvely, ale myslim, ze mandle by tam vobec nechybali, miesto nich mozte dat viac bielej cokolady (ja som dala 200g a bolo to super). a do cesta som dala len 50g cukru a kolacik bol sladky tak akurat.... mnam
06.10.2009 22:55
také si myslím, že tam mandle vůbec být nemusí. Jinak je koláč moc dobrý :-) doporučuji
14.03.2009 19:43
Vypadá fakt dobře a přitom je tak jednoduchý:-)
11.03.2009 12:11
teda co nejdřív vyzkouším, zní to fakt dobře...určitě to bude chutnat všem doma. ...za recept dávám 1*
17.10.2008 09:24
Musí být ty maliny bezpodmínečně čerstvé? Ted když není jejich sezona, mohla bych použít mražené či kompotované? Díky za odpověď.
30.05.2010 14:14
Použila sem jednou i maliny mražené a koláč je super i tak :-)
16.07.2008 11:46
Veľmi výborný koláč, nádherné spojenie vianočného lineckého cesta s vláčnou náplňou a s ovocím a s bielou čokoládou. Už som ho robila 2x a moja rodina si ho nevedela vynachváliť a zjedla ho na jednom posedení. Mascarpone som nahrádzala jemným tvarohom a mandle mletými nesolenými arašidamy, no a na druhé pečenie pre nedostatok malin som pridala červené ríbezle a čučoriedky (borúvky). Na kvalite a vynikajúcej chuti mu nič neubralo.Vyvážená chuť na letné horúce dni. Mňam.
21.07.2008 17:12
Ahoj Marcelo, chystam se na nej uz delsi dobu, takze dekuji za kladne reference :) Jen jsem se chtela zeptat, jak velky plech ci formu jsi pouzila.
22.07.2008 20:12
Ahoj, koláč je vinikající, pekla jsem v pátek a dnes peču zase :-) Já použila jsem dortovou formu průměr 26 cm, Ale při uvedené teplotě bych v mojí troubě neupekla, takže jsem přidala na 180.

Apetit magazín

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření
  • Tipy redakce

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření

Blíží se svátek všech zamilovaných, a ať už jste jeho nadšeným příznivcem, nebo vás moc nebere, je to skvělá příležitost oslavit lásku. A to nejen tím, že si navzájem připomenete, co jeden pro druhého znamenáte, ale třeba i milou drobností....