V lednici vydrží až tři dny – samozřejmě pokud ho nesníte dřív…
Suroviny
1Rozpalte troubu na 160/140 stupňů. Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu nebo menší pekáč, přikryjte ho pečicím papírem a posypte suchými fazolemi. Těsto deset minut předpékejte, pak papír s luštěninami sundejte a formu ještě na pět minut vraťte do trouby.
2Promíchejte mascarpone, cukr, mandle a vajíčka. Přisypte maliny i čokoládu a směs vlijte na těsto. Pečte dvacet až dvacet pět minut do světle zlaté barvy. Nechte vychladnout při otevřených dvířkách v troubě, pak koláč přesuňte do lednice.
Křehké těsto
V zahraničí bývá k sehnání celoročně, u nás jen před Vánocemi. Můžete si ho ale vyrobit do zásoby! Zpracujte 75 g moučkového cukru, 150 g másla, 220 g hladké mouky a 1 žloutek v hladké těsto; pokud je to třeba, přidejte lžíci ledové vody. Zabalte ho do fólie a uchovejte v lednici (až týden) nebo v mrazáku.
Komentáře
Anonym
16.07.2008 11:46
Výborný koláč
Anonym
21.07.2008 17:12
Plech?
Anonym
22.07.2008 20:12
velikost plechu
Anonym
17.10.2008 09:24
Maliny
Anonym
30.05.2010 14:14
RE: Maliny
Anonym
11.03.2009 12:11
mňam
Anonym
14.03.2009 19:43
Koláč
Andrea Turoková
23.07.2009 10:06
skvely kolac
Anonym
06.10.2009 22:55
RE: skvely kolac