V lednici vydrží až tři dny – samozřejmě pokud ho nesníte dřív…
Suroviny
Postup
Rozpalte troubu na 160/140 stupňů. Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu nebo menší pekáč, přikryjte ho pečicím papírem a posypte suchými fazolemi. Těsto deset minut předpékejte, pak papír s luštěninami sundejte a formu ještě na pět minut vraťte do trouby.
Promíchejte mascarpone, cukr, mandle a vajíčka. Přisypte maliny i čokoládu a směs vlijte na těsto. Pečte dvacet až dvacet pět minut do světle zlaté barvy. Nechte vychladnout při otevřených dvířkách v troubě, pak koláč přesuňte do lednice.
Křehké těsto
V zahraničí bývá k sehnání celoročně, u nás jen před Vánocemi. Můžete si ho ale vyrobit do zásoby! Zpracujte 75 g moučkového cukru, 150 g másla, 220 g hladké mouky a 1 žloutek v hladké těsto; pokud je to třeba, přidejte lžíci ledové vody. Zabalte ho do fólie a uchovejte v lednici (až týden) nebo v mrazáku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
Komentáře