Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené placičky z brokolice a hrášku s jednoduchým dipem

Na Zelený čtvrtek letos místo zelené polévky servírujte placičky. Ty ale můžete také přikusovat k polévce.

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Opékání 0:15
Zelenina

Ingredience

    • 250 g čerstvé či mražené brokolice, povolené, nasekané na cca 1,5cm kousky (stonky nakrájené na ještě drobnější kostičky)
    • 180 g mraženého hrášku
    • 2 vejce
    • 60 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
    • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky (může být i celozrnná) + případně na poprášení
    • 1 lžička soli
    • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
    • 1/2 lžičky česnekového prášku (mletého sušeného česneku)
    • 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • rostlinný olej na opékání
    • mikrobylinky či výhonky podle chuti k podávání

    NA DIP

    • 2 vrchovaté lžíce hustého jogurtu
    • 3 vrchovaté lžíce majonézy (nebo podle chuti)
    • hrst nasekané pažitky či jarní cibulky

Příprava jídla

1 V hrnci přiveďte k varu vodu a vsypte do ní brokolici a hrášek, vařte 3–4 minuty. Potom je propláchněte v cedníku studenou tekoucí vodou a nechte okapat.

2 V míse smíchejte ostatní suroviny, vsypte dobře okapaný hrášek s brokolicí a promíchejte na hustou lepivou hmotu.

3 Odebírejte zhruba 2 lžíce hmoty a tvarujte z ní kuličky (mělo by jich vyjít asi 16), pokládejte je na podložku vyloženou pečicím papírem nebo poprášenou hladkou moukou a rukou je zploštěte. (Nelekejte se, když budou sotva držet pohromadě, roztékající se sýr jim během opékání pomůže.) V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1–2 lžíce oleje a pak na něm opékejte opatrně přenesené placičky (podle potřeby po dávkách) asi 3 minuty z každé strany dozlatohněda.

4 Ihned podávejte, doplněné dipem smíchaným z uvedených surovin a ozdobené mikrobylinkami či výhonky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapr se šalvějovou omáčkou a citronovou čočkou

Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku

Kuřecí polévka s chřestem a svítkem

Pečený svítek s kerblíkem a zeleným chřestem

Trojctihodná roláda

Bylinkové brambory

Ředkvičkový salát

Tvarohový krém

Tvarohový beránek

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Vajíčkový salát s kuřetem

Oslavte den svatého Patrika v zelených barvách

Přidat komentář