0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninová pomazánka s čerstvým sýrem

Zeleninová pomazánka s čerstvým sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 189 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 29 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevěřili byste, jakou skvělou chuť vytvoří s čerstvým smetanovým sýrem jenom pouhá směs zeleniny. Nemusíte přidávat žádnou cibuli nebo česnek ani chilli nebo hořčici.

Suroviny

200 g
lučina možno nahradit podobným čerstvým smetanovým sýrem
rajče 1 ks
okurka 10 cm
paprika kapie 1 ks
sůl mořská

1 Zeleninu nakrájejte nadrobno. Chce to trochu trpělivosti, cílem jsou co nejmenší kostičky. Osolte a zapracujte vidličkou do sýra. Směs nesmíte ředit (mlékem ani jogurtem), protože by nedosáhla požadované lahodné chuti. Ta vznikne tím, že vodu pustí právě jen vmíchaná zelenina. Pomazánka je výborná na chlebu, ale i jako součást pohoštění nastříkaná pomocí sáčku s řezanou trubičkou třeba na slaných krekrech.

NĚCO NAVÍC
Zkuste přidat ještě ředkvičky nebo kedlubnu.

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit