Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninová pomazánka s čerstvým sýrem
Zeleninová pomazánka s čerstvým sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninová pomazánka s čerstvým sýrem

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 477 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 37 g
Tuky 22 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevěřili byste, jakou skvělou chuť vytvoří s čerstvým smetanovým sýrem jenom pouhá směs zeleniny. Nemusíte přidávat žádnou cibuli nebo česnek ani chilli nebo hořčici.

Suroviny

např. lučina
okurka 10 cm
sůl mořská

Postup

1

Zeleninu nakrájejte nadrobno. Chce to trochu trpělivosti, cílem jsou co nejmenší kostičky. Osolte a zapracujte vidličkou do sýra. Směs nesmíte ředit (mlékem ani jogurtem), protože by nedosáhla požadované lahodné chuti. Ta vznikne tím, že vodu pustí právě jen vmíchaná zelenina.

2

Pomazánka je výborná na chlebu, ale i jako součást pohoštění nastříkaná pomocí sáčku s řezanou trubičkou třeba na slaných krekrech.

NĚCO NAVÍC
Zkuste přidat ještě ředkvičky nebo kedlubnu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...