
Zeleninová pomazánka s čerstvým sýrem
Nevěřili byste, jakou skvělou chuť vytvoří s čerstvým smetanovým sýrem jenom pouhá směs zeleniny. Nemusíte přidávat žádnou cibuli nebo česnek ani chilli nebo hořčici.
Vydání: 2008/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 200 g lučiny nebo podobného čerstvého smetanového sýra
- 1 rajče
- 10 cm salátové okurky
- 1 kapie
- mořská sůl
Příprava jídla
1 Zeleninu nakrájejte nadrobno. Chce to trochu trpělivosti, cílem jsou co nejmenší kostičky. Osolte a zapracujte vidličkou do sýra. Směs nesmíte ředit (mlékem ani jogurtem), protože by nedosáhla požadované lahodné chuti. Ta vznikne tím, že vodu pustí právě jen vmíchaná zelenina. Pomazánka je výborná na chlebu, ale i jako součást pohoštění nastříkaná pomocí sáčku s řezanou trubičkou třeba na slaných krekrech.
NĚCO NAVÍC
Zkuste přidat ještě ředkvičky nebo kedlubnu.
Přidat komentář