Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem

Geniální vegetariánská večeře! Vyplatí se zvolit opravdu kvalitní kozí sýr a bílé víno – na těchto surovinách totiž stojí veškerý úspěch.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Středomořská

Ingredience

    • 2 červené cibule (velké jako rajče)
    • 2 tvrdší rajčata
    • 2 menší žluté papriky, podélně rozkrojené a zbavené semínek
    • 100 ml olivového oleje
    • 50 g mrkve, nakrájené na nudličky
    • 150 g celeru, nakrájeného na nudličky
    • 50 g česneku, nakrájeného na plátky
    • 100 g bílé cibule, nakrájené na měsíčky
    • 100 g červené cibule, nakrájené na měsíčky
    • 150 ml bílého polosuchého vína
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě namletý pepř
    • 200 g kozího sýra typu brie
    • petrželka na ozdobu

Příprava jídla

1. Oloupané cibule nahoře seřízněte a vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstala ,mistička‘. Rajčata opatrně vydlabejte. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 ºC.

2. Vydlabaná rajčata, papriky a cibule potřete olivovým olejem, položte na plech a vložte na deset až patnáct minut do trouby. Mezitím na pánvi rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu
(mrkev, celer, česnek, bílou i červenou cibuli).

3. Zalijte bílým vínem a počkejte, až se odpaří tak, aby zůstalo koncentrované aroma. Přilijte smetanu a nechte i ji na vysokém plameni zredukovat; osolte a opepřete.

4.  Z trouby vytáhněte předpečenou zeleninu a na plechu ji uspořádejte do dvou skupin – v každé by mělo být rajče, cibule a paprika. Všechno pak naplňte osmahnutou zeleninovou směsí s vínem a smetanou. Troubu přepněte na gril.

5. Na každou skupinu košíčků položte plátek kozího sýra. Dejte vše na chvíli pod gril – sýr by měl lehce zezlátnout a změknout. Před podáváním ozdobte petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tofu burger s relishem a salátem tabbouleh

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vřele doporučuji milovníkům tohoto pikantního sýra, jehož aroma se právě zapečením ještě zvýrazní. Už léta dělám např.to, že opeču tousty ze šikmo nakrájené bakety, na to cca 1cm plátek rajčete (masitého), které osolím a posypu čerstvě mletým černým pepřem; nahoru plátek kozího sýra (prodává se jako válec tvaroh.typu v slámovém kabátku). Zapeču pod grilem nebo na 220°C a ozdobím čersvou zel.bazalkou. Mńamka k vínu!
Obrazek uzivatele
My kozí sýr fakt milujeme - na nějakou zapékací misku kapneme olivový olej, na to položíme sýr, ten taky pokapeme, popepříme, případně posypeme dalším kořením (čili, rozmarýn) a necháme rozpéct, až povrch zčervená a vnitřek se rozteče. Pak ten sýr přendáme na nějaký dobrý salát (lístky rocketu, čekanka, špenát, může být nějaká oliva, malá rajčátka) a k tomu nějaký opečený chleba italského typu. Mňam! :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.74

Přidat komentář