Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jednoduchý bramborový salát s opečenou zeleninou

V Čechách míval kdysi přednost salát, v němž hrály hlavní roli brambory. Ostatní přísady jen zdůraznily a doplnily jejich skvělou chuť…

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát Česká

Ingredience

    • 800 g pevných, nejlépe žlutomasých brambor, uvařených
    • svazek jarní cibulky
    • 2 malé patizony nebo cukety
    • 1 lžíce másla
    • sůl, pepř, trocha cukru a octa na dochucení salátu

Příprava jídla

1.  Na pánvičce rozehřejte máslo a opečte na něm patizony a/nebo cukety nakrájené na špalíčky; mělo by stačit tak pět minut. Ještě teplé brambory nakrájejte na plátky a cibulku nasekejte najemno. Promíchejte a přidejte cukety.

2.  Rozehřáté máslo v pánvi, v níž se opékala cuketa, zakápněte octem, osolte, opepřete a chuť jemně dotáhněte cukrem. Když se sůl a cukr rozpustí, přelijte vzniklou zálivkou salát. Podávejte ho ještě teplý k rybě a vyškvařené slanině.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pestrá zeleninová polévka

Pstruh na slanině

Krupicová pěna

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.60

Přidat komentář