Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ruská cigárka

Zpopularizovali je aristokratiční ruští emigranti v Paříži a mít je v zásobě patřilo k dobrému tónu. A opravdu, jsou to nejlepší cigarety, jaké můžete návštěvě nabídnout!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: minimálně 1 hod
PT6M
Pečení 0:06
Cukroví Východoevropská

Ingredience

    • 2 hrnky prosátého moučkového cukru
    • 1 až 1 a ¼ hrnku hladké mouky a špetkou soli
    • 10 lžic rozpuštěného másla
    • 6 lehce prošlehaných bílků
    • 1 lžíci smetany ke šlehání a špetku pravé mleté vanilky
    • čokoládová poleva

Příprava jídla

1 2 hrnky prosátého moučkového cukru spojte s 1 až 1 a ¼ hrnku hladké mouky a špetkou soli. Uprostřed vytvořte důlek, do něj vlijte 10 lžic rozpuštěného másla, 6 lehce prošlehaných bílků, 1 lžíci smetany ke šlehání a špetku pravé mleté vanilky. Promíchejte, zakryjte a dejte aspoň na hodinu, raději přes noc do chladu – těsto se bude lépe tvarovat.
 
2 Troubu předehřejte na 170 ˚. Lžící klaďte na plech hromádky těsta a rozetřete je na oválky cca 15 x 7,5 cm (na plech se vejdou asi tři). Pečte šest minut, jen co těsto začne po stranách hnědnout. Rychle je podeberte stěrkou nebo plochou kovovou lžicí a ještě teplé stočte kolem kovové trubičky, rukojeti vařečky nebo jídelních hůlek, abyste získali cigaretku. Pokud vám placičky ztuhnou, vraťte je na půl minuty do trouby. Konce cigaretek namočte do čokoládové polevy. Cigárka dejte uschnout na kovovou mřížku, namočený konec nechte přečnívat. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží dva až tři dny.

 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč Margot

Horká čokoláda s vanilkou

Pěnové nočky (quenelles)

Tiramisu

Rozpuštěná a upečená čokoláda

Čokoládový hrneček

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Čokoládová trikolora (pavé)

Plovoucí ostrovy

Koláč s čokoládovou polevou

Tuiles (lístky)

Marokánky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.12/06, str.14

Přidat komentář