0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ruská cigárka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3771 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 516 g
Tuky 134 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zpopularizovali je aristokratiční ruští emigranti v Paříži a mít je v zásobě patřilo k dobrému tónu. A opravdu, jsou to nejlepší cigarety, jaké můžete návštěvě nabídnout!

Suroviny

moučkový cukr 2 hrnky
prosátý
mouka pšeničná hladká 1 hrnku
máslo 10 PL
rozpuštěné
bílek 6 ks
lehce prošlehaný
smetana ke šlehání 1 PL
vanilka špetka
pravá, mletá
čokoládová poleva
sůl špetka

1 2 hrnky prosátého moučkového cukru spojte s 1 až 1 a ¼ hrnku hladké mouky a špetkou soli. Uprostřed vytvořte důlek, do něj vlijte 10 lžic rozpuštěného másla, 6 lehce prošlehaných bílků, 1 lžíci smetany ke šlehání a špetku pravé mleté vanilky. Promíchejte, zakryjte a dejte aspoň na hodinu, raději přes noc do chladu – těsto se bude lépe tvarovat.

2 Troubu předehřejte na 170 ˚. Lžící klaďte na plech hromádky těsta a rozetřete je na oválky cca 15 x 7,5 cm (na plech se vejdou asi tři). Pečte šest minut, jen co těsto začne po stranách hnědnout. Rychle je podeberte stěrkou nebo plochou kovovou lžicí a ještě teplé stočte kolem kovové trubičky, rukojeti vařečky nebo jídelních hůlek, abyste získali cigaretku. Pokud vám placičky ztuhnou, vraťte je na půl minuty do trouby.

3 Konce cigaretek namočte do čokoládové polevy. Cigárka dejte uschnout na kovovou mřížku, namočený konec nechte přečnívat. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží dva až tři dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit