Zpopularizovali je aristokratiční ruští emigranti v Paříži a mít je v zásobě patřilo k dobrému tónu. A opravdu, jsou to nejlepší cigarety, jaké můžete návštěvě nabídnout!
Suroviny
1 2 hrnky prosátého moučkového cukru spojte s 1 až 1 a ¼ hrnku hladké mouky a špetkou soli. Uprostřed vytvořte důlek, do něj vlijte 10 lžic rozpuštěného másla, 6 lehce prošlehaných bílků, 1 lžíci smetany ke šlehání a špetku pravé mleté vanilky. Promíchejte, zakryjte a dejte aspoň na hodinu, raději přes noc do chladu – těsto se bude lépe tvarovat.
2 Troubu předehřejte na 170 ˚. Lžící klaďte na plech hromádky těsta a rozetřete je na oválky cca 15 x 7,5 cm (na plech se vejdou asi tři). Pečte šest minut, jen co těsto začne po stranách hnědnout. Rychle je podeberte stěrkou nebo plochou kovovou lžicí a ještě teplé stočte kolem kovové trubičky, rukojeti vařečky nebo jídelních hůlek, abyste získali cigaretku. Pokud vám placičky ztuhnou, vraťte je na půl minuty do trouby.
3 Konce cigaretek namočte do čokoládové polevy. Cigárka dejte uschnout na kovovou mřížku, namočený konec nechte přečnívat. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží dva až tři dny.
Komentáře
Anonym
19.12.2007 08:41
Apetit 12/06