0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ruská cigárka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3771 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 516 g
Tuky 134 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zpopularizovali je aristokratiční ruští emigranti v Paříži a mít je v zásobě patřilo k dobrému tónu. A opravdu, jsou to nejlepší cigarety, jaké můžete návštěvě nabídnout!

Suroviny

moučkový cukr 2 hrnky
prosátý
mouka pšeničná hladká 1 hrnku
máslo 10 PL
rozpuštěné
lehce prošlehaný
vanilka špetka
pravá, mletá
čokoládová poleva
sůl špetka

1 2 hrnky prosátého moučkového cukru spojte s 1 až 1 a ¼ hrnku hladké mouky a špetkou soli. Uprostřed vytvořte důlek, do něj vlijte 10 lžic rozpuštěného másla, 6 lehce prošlehaných bílků, 1 lžíci smetany ke šlehání a špetku pravé mleté vanilky. Promíchejte, zakryjte a dejte aspoň na hodinu, raději přes noc do chladu – těsto se bude lépe tvarovat.

2 Troubu předehřejte na 170 ˚. Lžící klaďte na plech hromádky těsta a rozetřete je na oválky cca 15 x 7,5 cm (na plech se vejdou asi tři). Pečte šest minut, jen co těsto začne po stranách hnědnout. Rychle je podeberte stěrkou nebo plochou kovovou lžicí a ještě teplé stočte kolem kovové trubičky, rukojeti vařečky nebo jídelních hůlek, abyste získali cigaretku. Pokud vám placičky ztuhnou, vraťte je na půl minuty do trouby.

3 Konce cigaretek namočte do čokoládové polevy. Cigárka dejte uschnout na kovovou mřížku, namočený konec nechte přečnívat. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží dva až tři dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v příl. č.12/06, str.14

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč