
Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou
Citujeme z originálu: Priam divotvorná polievka, ktorá dodá veľa energie! Deň vopred pripravená získá aj kopu chuti naviac.
Vydání: 2007/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 250 g uzeného plecka
- 300 g kysaného zelí
- 50 g sušených švestek
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 kuličky pepře a nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 lžička sladké papriky osmahnutá na lžíci másla
- 1 nožka paprikové klobásy (čabajky apod.)
- 150 ml smetany rozmíchané s 1 lžící hladké mouky
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Dobře omyté uzené dejte vařit a hned sceďte; tak odstraníte přebytečnou uzenářskou sůl. Pak ho zalijte vlažnou vodou a uveďte znovu do varu. Po dvaceti minutách přidejte vymačkané a překrájené zelí (lák si nechte na závěrečné dochucení). Pak přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a mírně vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.
2. Polévku mezitím zahustěte smetanou s moukou; přidejte osmahnutou papriku a ještě krátce povařte. Vraťte maso nakrájené na úhledné kousky, a je-li třeba, ještě polévku dochuťte lákem, solí a pepřem. Podávejte nejlépe s chlebem, případně s jiným čerstvým pečivem.
2. Polévku mezitím zahustěte smetanou s moukou; přidejte osmahnutou papriku a ještě krátce povařte. Vraťte maso nakrájené na úhledné kousky, a je-li třeba, ještě polévku dochuťte lákem, solí a pepřem. Podávejte nejlépe s chlebem, případně s jiným čerstvým pečivem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Mirek (neověřeno)
13. Leden 2008 22:58
Mirek (neověřeno)
13. Leden 2008 23:06
Mirek (neověřeno)
13. Leden 2008 23:09
Andrea (neověřeno)
18. Leden 2008 10:22
Mirek (neověřeno)
12. Únor 2008 13:49
Milena (neověřeno)
14. Říjen 2008 13:58
pepa (neověřeno)
1. Červen 2008 11:25
Alena (neověřeno)
23. Leden 2008 07:59