Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trio z uzených ryb a kaviáru

Máte-li vakuovací přístroj, můžete zkusit i osmotické vaření. Uzeného úhoře můžete hodinu marinovat v mléce, pokud má příliš výraznou chuť.

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Více než hodinu
PT4H
Vaření 4:00

Ingredience

    • 20 g pstruha, lososa a úhoře
    • 3 druhy kaviáru (avruga, lososový, tobbiko)
    • 150 g kůže a kostí z uzeného úhoře
    • 1 l mléka
    • 12 plátků želatiny
    • plátky zeleného jablka (Granny Smith) o síle asi půl centimetru
    • 160 g vařených rozmačkaných brambor
    • 30 g tvarohu
    • 25 g hladké mouky
    • 1 vejce
    • sůl
    • bílý pepř
    • lžíce mascarpone
    • citronová šťáva
    • olivovéhý olej

Příprava jídla

1.  Nejprve si připravte pěnovou mléčnou sušenku: svařte 1 l mléka se 150 g kůže a kostí z uzeného úhoře, odstavte a nechte půl hodiny louhovat. Připravte si větší nádobu s ledem a studenou vodou. 12 plátků želatiny namočte asi na 20 minut do studené vody. Aromatizované mléko sceďte do mísy, vmíchejte vymačkanou želatinu, mísu postavte do ledové lázně a za stálého míchání nechte vychladnout. Polovinu mléka teď vyšlehejte, až zdvojnásobí objem (asi deset minut). Přilijte zbytek a šlehejte ještě pět minut. Pak směs rozestřete na tác a nechte několik hodin v chladu (případné přebytky v ní vydrží dva tři dny). Před podáváním nakrájejte.

2.  Teď přijde na řadu jablko. Pokud jste se rozhodli pro vakuování, plátky zeleného jablka (Granny Smith) o síle asi půl centimetru zavakuujte s čerstvou jablečnou šťávou a při 60 stupních nechte asi čtyři hodiny táhnout. Jinak je tak pět minut povařte ve šťávě.

3.  Na bliny promíchejte 160 g vařených rozmačkaných brambor, 30 g tvarohu, 25 g hladké mouky, 1 vejce, sůl a bílý pepř. Na pánvi usmažte dozlatova větší placku a vykrojte kolečka. Po ½ lžičce ze tří druhů kaviáru (avruga, lososový, tobbiko) odděleně promíchejte se lžící mascarpone, citronové šťávy a olivového oleje, špetkou soli a pepře.

4.  Na talíř naaranžujte bliny, trojúhelníčky z jablka a plátky z mléčné pěny, na ně rozdělte uzené ryby: po 20 g pstruha, lososa a úhoře. Celé dílo dotvořte salátovými lístky, kaviárem a smetanovou pěnou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šafránové rizoto s krevetami

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

Mořský ďas s grilovanou zeleninou a pěnou ze slaniny

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.86

Přidat komentář