Trio z uzených ryb a kaviáru

Trio z uzených ryb a kaviáru

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7384 kcal
Bílkoviny 1625 g
Cukr 97 g
Tuky 44 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Máte-li vakuovací přístroj, můžete zkusit i osmotické vaření. Uzeného úhoře můžete hodinu marinovat v mléce, pokud má příliš výraznou chuť.

Suroviny

pstruh 20 g
losos 20 g
20 g
úhoř
kaviár avruga
kaviár lososový
kaviár tobbiko
150 g
kůže a kosti z uzeného úhoře
mléko 1 l
želatina 12 plátků
jablka
zelené Granny Smith, 0,5 cm plátky
brambory 160 g
vařené, rozmačkané
tvaroh 30 g
mouka pšeničná hladká 25 g
vejce 1 ks
sůl
pepř bílý
mascarpone 1 PL
1.  Nejprve si připravte pěnovou mléčnou sušenku: svařte 1 l mléka se 150 g kůže a kostí z uzeného úhoře, odstavte a nechte půl hodiny louhovat. Připravte si větší nádobu s ledem a studenou vodou. 12 plátků želatiny namočte asi na 20 minut do studené vody. Aromatizované mléko sceďte do mísy, vmíchejte vymačkanou želatinu, mísu postavte do ledové lázně a za stálého míchání nechte vychladnout. Polovinu mléka teď vyšlehejte, až zdvojnásobí objem (asi deset minut). Přilijte zbytek a šlehejte ještě pět minut. Pak směs rozestřete na tác a nechte několik hodin v chladu (případné přebytky v ní vydrží dva tři dny). Před podáváním nakrájejte.

2.  Teď přijde na řadu jablko. Pokud jste se rozhodli pro vakuování, plátky zeleného jablka (Granny Smith) o síle asi půl centimetru zavakuujte s čerstvou jablečnou šťávou a při 60 stupních nechte asi čtyři hodiny táhnout. Jinak je tak pět minut povařte ve šťávě.

3.  Na bliny promíchejte 160 g vařených rozmačkaných brambor, 30 g tvarohu, 25 g hladké mouky, 1 vejce, sůl a bílý pepř. Na pánvi usmažte dozlatova větší placku a vykrojte kolečka. Po ½ lžičce ze tří druhů kaviáru (avruga, lososový, tobbiko) odděleně promíchejte se lžící mascarpone, citronové šťávy a olivového oleje, špetkou soli a pepře.

4.  Na talíř naaranžujte bliny, trojúhelníčky z jablka a plátky z mléčné pěny, na ně rozdělte uzené ryby: po 20 g pstruha, lososa a úhoře. Celé dílo dotvořte salátovými lístky, kaviárem a smetanovou pěnou.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit