0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trio z uzených ryb a kaviáru

Trio z uzených ryb a kaviáru

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7755 kcal
Bílkoviny 1652 g
Sacharidy 97 g
Tuky 73 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li vakuovací přístroj, můžete zkusit i osmotické vaření. Uzeného úhoře můžete hodinu marinovat v mléce, pokud má příliš výraznou chuť.

Suroviny

pstruh 20 g
losos 20 g
úhoř 20 g
kaviár
tři druhy - avruga, lososový a tobbiko
úhoř 150 g
kůže a kosti z uzeného
mléko 1 l
želatina 12 plátků
jablko
zelené Granny Smith, 0,5 cm plátky
brambory 160 g
vařené, rozmačkané
tvaroh 30 g
mouka pšeničná hladká 25 g
vejce 1 ks
sůl
pepř bílý
mascarpone 1 PL
citronová štáva
olivový olej

1 Nejprve si připravte pěnovou mléčnou sušenku: svařte 1 l mléka se 150 g kůže a kostí z uzeného úhoře, odstavte a nechte půl hodiny louhovat. Připravte si větší nádobu s ledem a studenou vodou. 12 plátků želatiny namočte asi na 20 minut do studené vody. Aromatizované mléko sceďte do mísy, vmíchejte vymačkanou želatinu, mísu postavte do ledové lázně a za stálého míchání nechte vychladnout. Polovinu mléka teď vyšlehejte, až zdvojnásobí objem (asi deset minut). Přilijte zbytek a šlehejte ještě pět minut. Pak směs rozestřete na tác a nechte několik hodin v chladu (případné přebytky v ní vydrží dva tři dny). Před podáváním nakrájejte.

2 Teď přijde na řadu jablko. Pokud jste se rozhodli pro vakuování, plátky zeleného jablka (Granny Smith) o síle asi půl centimetru zavakuujte s čerstvou jablečnou šťávou a při 60 stupních nechte asi čtyři hodiny táhnout. Jinak je tak pět minut povařte ve šťávě.

3 Na bliny promíchejte 160 g vařených rozmačkaných brambor, 30 g tvarohu, 25 g hladké mouky, 1 vejce, sůl a bílý pepř. Na pánvi usmažte dozlatova větší placku a vykrojte kolečka. Po ½ lžičce ze tří druhů kaviáru (avruga, lososový, tobbiko) odděleně promíchejte se lžící mascarpone, citronové šťávy a olivového oleje, špetkou soli a pepře.

4 Na talíř naaranžujte bliny, trojúhelníčky z jablka a plátky z mléčné pěny, na ně rozdělte uzené ryby: po 20 g pstruha, lososa a úhoře. Celé dílo dotvořte salátovými lístky, kaviárem a smetanovou pěnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč