Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pravá boloňská omáčka

Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
329 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Vaření 0:40
Italská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 lžíce másla
    • 2 jemně nasekané cibule
    • několik řapíků celeru, jemně nasekaných
    • 2 středně velké mrkve, drobně nasekané nebo nastrouhané nahrubo
    • 350 g mletého masa (hovězí nebo směs)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 250 ml mléka
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 250 ml suchého bílého vína
    • 1/2 kg krájených rajčat Valfrutta
    • čerstvě strouhaný parmazán k podávání
    • 400 g těstovin (širší nudle tagliatelle nebo špagety)

Příprava jídla

V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko vypaří. Poprašte muškátem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odvařit. Přilijte rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším plameni vařte bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijte. Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu na skus, přidejte zbývající lžíci másla a podávejte s parmazánem.
 

Vyzkoušejte také tento báječný recept na boloňskou omáčku z uživatelských receptů na Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lečo de luxe

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tohle je na vyhlášení války Itálii. Omáčka bez chuti a barvy! Nedalo se to jíst bez dokořenění. Doporučuju přidat česnek a rozhodně víc rajčat a třeba rajčatový protlak. Zkazilo mi to celý oběd a celý den. Jsem tak nasraný, že jsem se registroval jen abych napsal tenhle komentář. Všichni kdo podle něj budete vařit buďte varováni.

Najděte si radši lepší recept. Ať se Vám neposere celej den jako mně.

Díky a přeji abyste to uvařili někomu z Itálie a ten Vám popřeje jak hezký den máte mít!

Sbohem.
Obrazek uzivatele
Dobrý den,
moc nás mrzí, že se omáčka nevydařila podle Vašich představ, a ještě více, že jste měl zkažený den. Nepovedené jídlo nepotěší nikoho. Recept má za ta léta velmi mnoho pozitivních ohlasů, ale je naprosto jasné, že ne vždy je možné se trefit do chuti a vkusu všem :-(.
Receptů na boloňskou omáčku máme v archivu hned několik a věříme, že by se Vám mohli do chuti trefit více, protože jsou dochucené výrazněji. Můžeme doporučit třeba boloňské ragů: https://www.apetitonline.cz/recepty/7143-dokonale-bolonske-ragu.html nebo boloňskou omáčku podle šéfkuchaře Richarda Fuchse: https://www.apetitonline.cz/recepty/8744-richardova-bolonska-omacka-s-tagliatelle.html či verzi, o kterou se s námi podělil Gianfranco Coizza: https://www.apetitonline.cz/recepty/8745-gianfrancova-bolonska-omacka-s-tagliatelle.html

S přáním co nejklidnějších dnů,
redakce Apetitu

Přidat komentář