Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

Ragú alla Bolognese podle italského standardu a s vůní italského původu. V souboji ostatních omáček získalo u naší redakce nejvíc bodů.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H
Dušení 3:00
Omáčka Italská

Ingredience

    • 2–3 lžíce panenského olivového oleje
    • 50 g slaniny (pancetty)
    • 100 g mletého hovězího masa
    • 100 g mletého vepřového masa (především uzenin, např. odřezky parmské šunky či mortadelly)
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
    • 1 řapík celeru
    • 300 ml červeného vína
    • 600 g drcených rajčat San Marzano
    • 1 bobkový list
    • snítka čerstvého rozmarýnu a šalvěje
    • špetka muškátového oříšku
    • sůl
    • špetka krupicového cukru
    • těstoviny a parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Na několika lžících olivového oleje společně osmahněte slaninu, všechno mleté maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit.

2 Směs zalijte drcenými rajčaty, osolte, ochuťte cukrem, bylinkami, bobkovým listem, strouhaným muškátovým oříškem a nechte společně dusit zhruba 3 hodiny. Podávejte s čerstvými vaječnými těstovinami, posypané strouhaným parmazánem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Janina boloňská omáčka se špagetami

Richardova boloňská omáčka s tagliatelle

50 nejlepších receptů s mletým masem

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

Komentáře

Obrazek uzivatele
.... společně dusit zhruba 3 hodiny - dle mých zkušeností alfa a omega dobré boloňské omáčky. Jakékoliv pokusy o "rychlé verze" končí pouze napodobeninou :-)

Přidat komentář