Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Richardova boloňská omáčka s tagliatelle

Boloňská s dalšími chuťovými rozměry. Famózní a vyladěná! Je důkazem, že učit se od těch nejlepších se vždycky vyplatí. 

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření a pečení: 3 hodiny
P
Omáčka Italská

Ingredience

    • 40 g sušených lesních hub, nakrájených nadrobno
    • 80 g slaniny (pancetty), nakrájené na kostičky
    • 120 g másla
    • 120 g mrkve, nakrájené na kostičky
    • 120 g řapíkatého celeru, nakrájeného na kostičky
    • 120 g cibule, nakrájené na kostičky
    • 120 ml panenského olivového oleje
    • 400 g mletého vepřového ramínka
    • 200 g mleté hovězí plece
    • 200 ml červeného vína
    • 120 ml rajčatového protlaku
    • 600 ml rajčatového pyré (passata)
    • 400 ml nesoleného hovězího vývaru
    • 1 bobkový list
    • 1 hřebíček
    • 1 kulička jalovce
    • špetka muškátového oříšku
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • tagliatelle a parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Sušené houby nasekejte najemno, namočte a chvíli povařte, aby změkly. V hrnci na rozpuštěném másle zvolna orestujte slaninu. Přidejte mrkev a řapíkatý celer a pokračujte v opékání. Ke konci přidejte ještě cibuli, pak nasekané sušené houby i s nálevem a vše pomalu poduste.

2 V dalším hrnci rozehřejte olivový olej a důkladně na něm orestujte polovinu masa, lehce osoleného. Přidejte zbytek masa a ještě chvíli restujte. Podlijte vínem a počkejte, až se zcela odpaří. Přimíchejte připravenou zeleninu a rajčatový protlak a opět zprudka opékejte, dokud se vše neodpaří až na tuk. Podlijte passatou a hovězím vývarem, přidejte celé koření zabalené v gáze a chvíli společně povařte.

3 Pečte přikryté v troubě při 140 °C tak dlouho, až bude maso měkké, nejméně 2–2,5 hodiny. Z hotové omáčky odstraňte koření. Podávejte s čerstvými vaječnými těstovinami, posypané hoblinkami parmazánu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Janina boloňská omáčka se špagetami

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář