
Richardova boloňská omáčka s tagliatelle
Boloňská s dalšími chuťovými rozměry. Famózní a vyladěná! Je důkazem, že učit se od těch nejlepších se vždycky vyplatí.
Ingredience
- 40 g sušených lesních hub, nakrájených nadrobno
- 80 g slaniny (pancetty), nakrájené na kostičky
- 120 g másla
- 120 g mrkve, nakrájené na kostičky
- 120 g řapíkatého celeru, nakrájeného na kostičky
- 120 g cibule, nakrájené na kostičky
- 120 ml panenského olivového oleje
- 400 g mletého vepřového ramínka
- 200 g mleté hovězí plece
- 200 ml červeného vína
- 120 ml rajčatového protlaku
- 600 ml rajčatového pyré (passata)
- 400 ml nesoleného hovězího vývaru
- 1 bobkový list
- 1 hřebíček
- 1 kulička jalovce
- špetka muškátového oříšku
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- tagliatelle a parmazán k podávání
Příprava jídla
1 Sušené houby nasekejte najemno, namočte a chvíli povařte, aby změkly. V hrnci na rozpuštěném másle zvolna orestujte slaninu. Přidejte mrkev a řapíkatý celer a pokračujte v opékání. Ke konci přidejte ještě cibuli, pak nasekané sušené houby i s nálevem a vše pomalu poduste.
2 V dalším hrnci rozehřejte olivový olej a důkladně na něm orestujte polovinu masa, lehce osoleného. Přidejte zbytek masa a ještě chvíli restujte. Podlijte vínem a počkejte, až se zcela odpaří. Přimíchejte připravenou zeleninu a rajčatový protlak a opět zprudka opékejte, dokud se vše neodpaří až na tuk. Podlijte passatou a hovězím vývarem, přidejte celé koření zabalené v gáze a chvíli společně povařte.
3 Pečte přikryté v troubě při 140 °C tak dlouho, až bude maso měkké, nejméně 2–2,5 hodiny. Z hotové omáčky odstraňte koření. Podávejte s čerstvými vaječnými těstovinami, posypané hoblinkami parmazánu.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Bohdanka Klimšová
23. Listopad 2020 12:36