Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rokfórový salát s hruškou a avokádem

Zamilujete se do něj!

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Příprava 0:20
Salát Francouzská

Ingredience

    • 3 lžíce moučkového cukru
    • 60 g vyloupaných vlašských ořechů
    • 200 g mladých špenátových listů (můžete nahradit směsí salátových listů)
    • 3 hrušky, oloupané, očištěné a nakrájené na kousky
    • 2 zralá avokáda, odpeckovaná, oloupaná a nakrájená na kousky
    • 1 červená cibule, oloupaná a pokrájená na tenké plátky
    • 150 g rokfóru nebo jiného sýra s modrou plísní
    Na zálivku:
    • 8 lžic olivového oleje
    • 6 lžic červeného vinného octa (nenahrazujte silnějším octem balsamico!)
    • 3 lžičky moučkového cukru (můžete nahradit medem)
    • 3 lžičky hořčice (plnotučné, kremžské, případně dijonské)
    • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
    • ½ až 1 lžička soli, podle chuti
    • čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1.  Cukr, dvě lžičky vody a ořechy smíchejte v pánvi a za stálého míchání zahřívejte, než cukr zkaramelizuje. Horkou směs pak opatrně nalijte na pečicí papír a nechte vychladnout. Potom ji rozlámejte na kousky.

2.  Ve skleničce se šroubovacím uzávěrem protřepejte všechny ingredience na zálivku; dokonale spojené budou asi za dvacet vteřin. Do velké servírovací mísy nebo do čtyř talířů naaranžujte vrstvu špenátových listů, posypte kousky hrušek a avokáda, plátky cibule a rozdrobeným sýrem. Polijte zálivkou a posypte karamelizovanými ořechy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Avokádová salsa

Avokádové lodičky plněné tuňákem

Bramborový salát s avokádem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
tento recept je fantasticky...prvykrat som ho urobila podla Apetitu na veceru v Spanielsku a odvtedy je sucastou kazdej vacsej oslavy...tu na Slovensku som ale v zime nedostala avokada, tak som ho obmenila za banany a namiesto hrusky dala jablka golden deliciuos a bolo to vynikajuce...vyborny je s bagetou, ktora sa nakraja na 3cm koliecka natrie sa zmesou s masla, soli a rozpuceneho cesnaku, potom sa kruzky k sebe prilozia, zabali sa cela bageta do alobalu a da sa zapiectdo rury, kym sa maslo nerozpusti...no vyborne...
Obrazek uzivatele
Božská mana, nemá chybu. S kamarádkou jsme misky doslova vylízaly.
Obrazek uzivatele
Trochu mě zarazily ty oříšky, původně jsem je chtěla vynechat, ale právě ony chuť báječně doladily. Salát se stal naším favoritem. Teplý letní večer, tenhle salát, dobré vínko - prostě božské.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.22
Obrazek uzivatele
originalni a prekvapiva chut !!! mnamka...
Obrazek uzivatele
Naprosto dokonalý salát. Připravila jsem ho na jednu oslavu a každý, kdo ho ochutnal, byl nadšen. Padla i silná slova: já snad lepší salát nejedla!
Baby špenát neovadne jako klasický salát, takže je skvělý i druhý den.

Přidat komentář