Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Toskánský piniový koláč ,pinolata'

Přiznám to rovnou: při přípravě na focení jsme zapomněli na prášek do pečiva. Vznikla tak pinolata hutná – a skvělá! ‚Správná‘ verze byla jen trochu nadýchanější. Takže je to na vás! Obě jsou však božské čerstvé i odleželé…

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč Italská

Ingredience

    • 125 g másla + na vymazání formy
    • 250 g krupicového cukru
    • 350 g hladké mouky
    • 200 ml mléka nebo 12% smetany
    • 1 sáček prášku do pečiva (lze vynechat)
    • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 100 g piniových oříšky
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1.  Zpěňte máslo s cukrem, vetřete žloutky, pak mouku s práškem a mléko. Bílky ušlehejte na sníh a i s vanilinovým cukrem ho zlehka zatřete do těsta. Kulatou formu o průměru 20 cm nebo hranatou (25 × 30 cm) vymažte máslem, dno vyložte papírem na pečení.

2.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Těsto vlijte do formy, posypte oříšky a trochou cukru. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněné cuketové soudky

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu

Piniové medové máslo

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.81
Obrazek uzivatele
Špatný to není, ale očekávala jsem to lepší.
Obrazek uzivatele
Dobrý, jen lehoulince nadprůměrný moučník. Asi jsem měla příliš vysoká očekávání:-).

Přidat komentář