Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toskánský piniový koláč ,pinolata'
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4656 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 618 g
Tuky 188 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přiznám to rovnou: při přípravě na focení jsme zapomněli na prášek do pečiva. Vznikla tak pinolata hutná – a skvělá! ‚Správná‘ verze byla jen trochu nadýchanější. Takže je to na vás! Obě jsou však božské čerstvé i odleželé…

Související recepty

Suroviny

máslo 125 g
+ na vymazání formy
mléko 200 ml
nebo 12% smetana
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
lze vynechat
vejce 2 ks
žloutky, bílky zvlášť
piniové oříšky 100 g
na poprášení

Postup

1

Zpěňte máslo s cukrem, vetřete žloutky, pak mouku s práškem a mléko. Bílky ušlehejte na sníh a i s vanilinovým cukrem ho zlehka zatřete do těsta. Kulatou formu o průměru 20 cm nebo hranatou (25 × 30 cm) vymažte máslem, dno vyložte papírem na pečení.

2

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Těsto vlijte do formy, posypte oříšky a trochou cukru. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

13.07.2009 15:19
Dobrý, jen lehoulince nadprůměrný moučník. Asi jsem měla příliš vysoká očekávání:-).
15.03.2009 13:21
Špatný to není, ale očekávala jsem to lepší.
18.03.2008 16:05
Recept se nachází v č.6/07, str.81

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...