0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Toskánský piniový koláč ,pinolata'

Toskánský piniový koláč ,pinolata'

3.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4047 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 604 g
Tuky 137 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přiznám to rovnou: při přípravě na focení jsme zapomněli na prášek do pečiva. Vznikla tak pinolata hutná – a skvělá! ‚Správná‘ verze byla jen trochu nadýchanější. Takže je to na vás! Obě jsou však božské čerstvé i odleželé…

Suroviny

máslo 125 g
a trocha na vymazání formy
krupicový cukr 250 g
mouka pšeničná hladká 350 g
mléko 200 ml
Nebo 12% smetany
kypřicí prášek do pečiva 1
lze vynechat
vejce 2 ks
žloutky, bílky zvlášť
vanilkový cukr 1
100 g
piniové ořechy
moučkový cukr
na poprášení
1.  Zpěňte máslo s cukrem, vetřete žloutky, pak mouku s práškem a mléko. Bílky ušlehejte na sníh a i s vanilinovým cukrem ho zlehka zatřete do těsta. Kulatou formu o průměru 20 cm nebo hranatou (25 × 30 cm) vymažte máslem, dno vyložte papírem na pečení.

2.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Těsto vlijte do formy, posypte oříšky a trochou cukru. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Komentáře

Anonym

Špatný to není, ale očekávala jsem to lepší.

Helena Skřivánková

Dobrý, jen lehoulince nadprůměrný moučník. Asi jsem měla příliš vysoká očekávání:-).

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit