Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem

Dezert snů

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
69 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: aspoň 3 hodiny
P
Koláč Britská

Ingredience

    Na základ:

    • 200 g čokoládových sušenek, třeba BeBe Dobré ráno, esíček…
    • 100 g rozpuštěného másla

    Na tvarohovou pěnu:

    • 4 plátky želatiny
    • 140 ml smetany na vaření
    • 500 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
    • 140 g přírodního krupicového cukru
    • jemně nastrouhaná kůra z 1 malého pomeranče
    • 4 lžíce pomerančové šťávy
    • 400 g malin
    • 250 ml smetany ke šlehání

    Na omáčku:

    • 250 g nasekaných jahod a malin
    • 3 lžíce pomerančové šťávy
    • 2 lžíce přírodního krupicového cukru

    Na ozdobu:

    • směs lesních plodů (větší rozpulte)
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1. V kastrůlku rozpusťte máslo a vsypte do něj rozdrobené sušenky. Promíchejte a směsí vyložte dno rozevírací dortové formy o průměru 24 cm. Přimáčkněte skleničkou s rovným dnem.

2. Želatinu dejte do větší misky se studenou vodou a nechte pět minut máčet. Do menšího kastrůlku nalijte smetanu na vaření a přiveďte ji téměř k varu. Potom ji odstavte a po jednom do ní vmíchejte vymačkané plátky želatiny – téměř okamžitě se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.

3. Tvaroh, cukr, pomerančovou kůru a šťávu utřete vařečkou nebo metlou dohladka. Přimíchejte vychladlou smetanu a maliny – pár jich přitom rozmáčkněte, většinu ale ponechte celých.

4. Smetanu ke šlehání ušlehejte do polotuha a pak zlehka spojte s tvarohovou směsí. Vlijte na sušenkový základ a nechte aspoň tři hodiny, ale klidně i přes noc chladit, aby náplň ztuhla.

5. Rozmixujte přísady na omáčku a ponechte ji až do podávání v chladu.

6. Nožem objeďte stěny koláče, rozevřete formu a opatrně dezert přesuňte na servírovací talíř. Ozdobte lesním ovocem, poprašte moučkovým cukrem a podávejte s vychlazenou omáčkou.

Další recept na tvarohový koláč najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dezert za patnáct minut aneb Víkendové řešení nečekaných návštěv

Báječné nepečené cheesecaky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
je opravdu skvělý
Obrazek uzivatele
Opravdu vynikající...použila jsem jen borůvky, ale za to spoustu a je to geniální. Sušenky jsem použila Lotus, takové medovo-karamelové a taky perfektní....na přivítanou pro mamku, která se vrátila z dovolené. No jestli jí to nebude chutnat..... .o))
Obrazek uzivatele
Manžel uviděl tento dort na obálce časopisu a přál si ho. S želatinovými nikdy netuhnoucími dorty mám špatné zkušenosti, ale věřila jsem, že recept nezklame a povedlo se. Sice nebyly po ruce maliny ale borůvky. (myslím, že to byla nakonec lepší volba, aspoň byl dort jemnější bez peciček). Také jsem to trochu přehnala s pomerančovou kůrou. V každém případě dort šel krásně z formy. Při každém otevření ledničky a pohledu na dort jsme oba pěli ódu na jeho krásu, o chuti ani nemluvě. Místo mléka jsem dala syrovátku a nic jsem nepokazila.
Obrazek uzivatele
Bohužel se mi nedaří sehnat plátkovou želatinu.Nevíte prosím, kde ji sehnat nebo jakým způsobem nahradit práškovou? Díky!
Obrazek uzivatele
Plátkovou želatinu vyrábí Dr. Oetker a koupila jsem ji vcera v Kauflandu v regalu s ostanimi zelatinami, vanilkovymi cukry, prasky do pecita atd.
Obrazek uzivatele
OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ,NEMĚL CHYBU,VŠICHNI SE OBLIZOVALI :-))JEN NA KORPUS JSEM DALA DVOJITOU DÁVKU SUŠENEK A ZDÁLO SE MI TO TAK AKORÁT...JEDNA BY BYLA PODLE MNĚ MÁLO..
Obrazek uzivatele
povýšila jsem koláč na osvěžující dort mé dceři k narozeninám a musím říct, že sklidil obrovský úspěch. Hlavně byl osvěžujicí v tento horký letní den. Určitě ho zopakuji.
Obrazek uzivatele
Jeden z nejlepších moučníků, jaké jsem kdy jedla. Člověk by si myslel, že třeba ta šťáva z pomeranče je tam zbytečná, ale omyl, dodá tomu takový šmrnc, fakt dokonalý:-). Jen preferuji nekakaové sušenky, používám máslové.
Obrazek uzivatele
Dort je vynikající. Dělala jsem ho sice bohužel jen ze zmraženého ovoce, ale byli jsme z něj všichni nadšení.
Obrazek uzivatele
Nevíte v čem může být problém, když mi dort neztuhl? Jinak je chuťově moc dobrý, ale takhle z něj mám prostě tvaroh s ovocem. Sušenkový korpus zase ztuhl až moc a nejde nabrat společně, musím ho vyloženě seškrábat.

Přidat komentář