Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč s polníčkem

Slané koláče po vzoru lotrinského quiche jsou v létě velmi vítány! V jemné sýrové náplni polníček skvěle vynikne.

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6 řezů
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí těsta
PT25M
Pečení 0:25

Ingredience

    • 220 g hladké mouky
    • ¼ lžičky soli
    • 120 g nakrájeného studeného másla
    • 1 žloutek
    Na náplň:
    • 8 plátků slaniny
    • 2 hrsti polníčku
    • 500 ml dvanáctiprocentní smetany
    • 200 g strouhaného tvrdého sýra
    • 3 lžíce strouhaného parmazánu
    • 4 velká vejce
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Z uvedených surovin zpracujte těsto a nechte je v chladu odpočinout. Vyválejte, vyložte jím menší pekáček či formu a vraťte na chvíli do chladu. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a deset minut korpus předpékejte.

2.  Slaninu pokrájete a vyškvařte. Část polníčku najemno nasekejte. V míse promíchejte smetanu, oba druhy sýra, vejce, slaninu a nasekaný i celý polníček. Osolte, opepřete, opatrně vlijte do korpusu a pečte zhruba čtvrt hodiny, až náplň zpevní. Nechte trochu vychladnout a podávejte nakrájené na řezy.

Jak je na tom  Polníček náplni rozhodně nepřidá kalorie, cenné látky ale ano: ve 100 g má jen 19 kcal (80 kJ), ale 38 mg vitaminu C a také dostatek vitaminů skupiny B.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová polníčková polévka s kari šlehačkou

Salát z uzeného kuřete s polníčkem a malinami

Pan bagnat s polníčkem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/07, str.81

Přidat komentář