Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře v čočkové omáčce

Příprava zabere pouhou čtvrthodinu – pak už přenechte veškerou práci sporáku
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 90 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • po 1 lžíci mletého kmínu, koriandru a papriky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 8 kuřecích spodních stehýnek bez kosti
    • 1 velká cibule, pokrájená najemno
    • 50 g červené čočky
    • 400g konzerva sekaných rajčat
    • 1 lžíce kečupu
    • 700 ml kuřecího vývaru
    • 200 g celých sušených meruněk
    • 1 svitek skořice

Příprava jídla

1. OKOŘEŇTE KUŘE
Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte česnek s kořením a lžící olivového oleje. Vzniklou směsí důkladně ze všech stran potřete kuřecí maso.

2. ORESTUJTE HO

Rozehřejte hrnec, který můžete dát i do trouby, a asi pět minut v něm z obou stran restujte kuřecí maso. Vyjměte a dejte stranou. Zmírněte plamen, přilijte zbylý olej a pět minut na něm opékejte cibuli, aby změkla.

3. VŠECHNO DŮKLADNĚ PODUSTE

Přidejte čočku, rajčata, kečup i meruňky spařené podle návodu na obalu, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Navrch položte kuřecí stehýnka (přidejte i případnou vypečenou šťávu) a skořici. Přiklopte, dejte do trouby a duste asi hodinu a půl, dokud maso není měkké a omáčka hustá.

Podávejte s kuskusem a salátem z rajčat a okurek nebo s jednoduchým listovým salátem.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář