Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Svíčkové řezy se šťouchanými bramborami

Pravá svíčková má přímo luxusní chuť, kterou si stojí za to občas dopřát, milovníci vepřového ji ale můžou nahradit vepřovou panenkou.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 180 minut
P
Britská

Ingredience

    • 12 malých bulv mladé červené řepy
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 kg svíčkové
    • 1 lžíce mořské soli, mletý pepř
    • 3 lžíce nakládaného křenu
    • 200 ml zakysané smetany
    • po hrsti sekané petržele, pažitky a natrhané rukoly

Příprava jídla

1. UPEČTE ŘEPU
Troubu předehřejte na 180 °C. Řepy se zkrácenou natí i kořínky dejte do pekáče spolu se lžící oleje. Pečte dvě hodiny, dokud nezměknou. Dejte stranou.

2. OCHUŤTE SVÍČKOVOU

Maso osolte, opepřete a dohněda orestujte na zbylém oleji. Přesuňte do dalšího pekáče a pečte čtyřicet až padesát minut, aby bylo středně propečené.

3. NECHTE MASO ODPOČINOUT

Vyjměte svíčkovou z trouby, položte ji na prkénko, pevně zabalte do alobalu a nechte deset minut odpočívat na teplém místě. Mezitím vraťte řepu na deset minut do trouby. Smíchejte křen a zakysanou smetanu, osolte a opepřete.

4. NOSTE NA STŮL

Maso pokrájejte na tenké plátky a podávejte se šťouchanými bramborami, bylinkami a řepou s křenovou omáčkou.

Šťouchané brambory
Uvařte 1 kg brambor ve slupce doměkka; trvá to asi čtvrt hodiny. Pak je slijte a nahrubo pomačkejte. Přidejte k nim 4 lžíce olivového oleje, šťávu ze 2 citronů a bylinky. Dochuťte solí a pepřem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář