Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbový stroganov na toustu

Překvapte přátele rychlou houbovou hostinou. Téhle netradiční smaženici zaručeně nikdo neodolá!
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 250 g žampionů
    • 1 lžíce česnekového másla (výborné je dánské ochucené máslo Lurpak) + trocha na namazání toustů
    • 2 silné krajíce celozrnného pšeničného chleba
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice (kvalitní kremžské)
    • 5 lžic kysané smetany
    • trocha pažitky nebo nati jarní cibulky, nasekané
    • sůl
    • pepř

Příprava jídla

1. Rozpalte pánev
Postavte wok nebo pánev na oheň; mezitím nakrájejte houby na silné plátky. Do pánve dejte ochucené máslo, a jakmile začne tuk prskat, vhoďte na něj houby a zprudka je osmahněte. Stáhněte plamen a občas je promíchejte, dokud nejsou měkké a šťavnaté.

2. Připravte tousty

Opečte chleby nasucho v toustovači, lehce je namažte máslem a položte na dva talíře.

3. Dejte tomu šťávu!

Promíchejte hořčici s trochou soli a pepře a spolu se čtyřmi lžícemi kysané smetany přidejte k houbám. Vše zlehka promíchejte a navršte na tousty. Pak už je jen ozdobte zbylou lžící smetany a posypte nakrájenou pažitkou či cibulkou a černým pepřem.

Podávejte s bílým vínem nebo sherry.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houby v kuchyni

Přidat komentář