Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Luxusní sekaná

Sekaná v tomhle vydání je prostě báječná!
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 60 minut
P
Česká

Ingredience

    • 2 krajíčky čerstvého bílého chleba, bez kůrky, semleté či zpracované v robotu na strouhanku
    • 500 g mletého libového vepřového masa
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 1 stroužek česneku, hrubě nasekaný
    • velká hrst petržele
    • 1 lžíce čerstvě nasekaného oregana nebo 1 lžička sušeného
    • 4 lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu
    • 1 našlehané vejce
    • 8 plátků pršutu (prosciutta)
    • pepř a sůl

Příprava jídla

1. Smíchejte to
Rozehřejte troubu na 190 °C. Strouhanku a maso vložte do mísy. V mixéru poté najemno zpracujte cibuli, česnek i bylinky. Přidejte do mísy spolu s vejcem a sýrem. Jemně pokrájejte dva plátky pršutu a přidejte je do směsi, osolte a opepřete. Dobře promíchejte vidličkou či rukama.

2. Vyložte formu

Zbývajícím pršutem (dobře vám ale poslouží i kvalitní anglická slanina) vyložte chlebovou formu o objemu 1,5 l. Pak ji vložte do pekáče a nalijte do něj z rychlovarné konvice tolik vroucí vody, aby dosahovala do poloviny výšky formy.

3. Naplňte a pečte

Do formy natlačte směs a povrch překryjte cípy pršutu. Pečte asi hodinu, aby se sekaná smrštila a odlepila od stěn. Nechte deset minut chladnout ve formě, pak slijte tekutinu a vyklopte na prkénko. Sekanou nakrájejte na silné plátky a jezte zatepla či zastudena, nejlépe se salátem.

Odlehčete to!

Jednoduchý trik, jak snížit obsah tuku v sekané téměř o polovinu: stačí, když vepřové maso nahradíte mletým kuřecím nebo krůtím masem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář