Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí v sójové marinádě

Klidně masu dopřejte jeden den v lednici – pochutnáte si pak přímo božsky!
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: min. 2 hodiny
P
Marináda Asijská

Ingredience

    • 1,8 kg pravé svíčkové nebo roštěnce, ideálně s malou vrstvou tuku
    • střik brandy (nemusí být)

    Na marinádu

    • 4 stroužky česneku, hrubě nasekané
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nahrubo nasekaná
    • kousek čerstvého zázvoru velký asi jako ořech, oloupaný a nasekaný
    • 3 lžíce sójové nebo terijaki omáčky
    • 3 lžíce kečupu

Příprava jídla

1. Dohladka rozmixujte všechny přísady na marinádu. Tou potřete maso a uložte v míse do ledničky.

2.
 Rozehřejte gril a hovězí grilujte za občasného otáčení; za tři čtvrtě hodiny bude středně propečené. Pokud má gril příklop, použijte ho. Pár minut před koncem maso zakápněte alkoholem a oflambujte (alkohol se vznítí sám).

3.
 Sejměte z ohně, zabalte do alobalu a nechte deset minut odpočívat.

Když prší
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C a vložte maso naskládané na plech vyložený pečicím papírem. Za hodinu a půl bud středně propečené. Občas je potírejte vypečenou šťávou a před podáváním nechte čtvrt hodiny odpočívat.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář