Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře zapečené s pórkem

Vyzkoušejte šťavnaté kuře pod pokličkou ve stylu britské kuchyně!
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 90 minut
P
Zelenina Britská

Ingredience

    • kuře o váze asi 1,4 kg
    • svazek bylinek (třeba rozmarýn, tymián, oregano)
    • 1 mrkev, cibule a řapík celeru
    • několik kuliček pepře
    • 50 g másla
    • 2 pórky, na kolečka
    • 2 lžíce hladké mouky
    • kůra z dobře omytého citronu
    • hrst petrželky, nasekané
    • 3 lžíce zakysané smetany
    • 250 g listového těsta
    • 1 rozšlehané vejce na potření
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Uvařte kuře
Omyjte je, osušte a dovnitř vložte bylinky, hrubě nakrájenou mrkev, cibuli a celer. Osolte, přidejte kuličky pepře, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi do poloviny kuřete. Přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka. Kuře vyjměte, odstraňte zeleninu a vývar přeceďte – stranou nechte půl litru; zbytek můžete zamrazit.

2. Připravte omáčku
Rozpalte troubu na 200 °C. Maso z kuřete oberte (odstraňte i kůži) a dejte do zapékací mísy o litrovém objemu. Na másle osmažte pórek, přisypte mouku a asi minutu opékejte. Za stálého míchání přilévejte vývar, aby vznikla hladká omáčka. Odstavte, přidejte citronovou kůru, petrželku a zakysanou smetanu. Osolte, opepřete a omáčkou přelijte kuře.

3. Upečte to
Rozválejte těsto, překryjte jím mísu a přitiskněte k okrajům. Těsto potřete vejcem, vložte do trouby a pečte dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórek vařte i zapékejte

Pórek vařte i zapékejte

REKLAMA

Přidat komentář