Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč se sýrem a bramborami

Tohle jednoduché slané pohoštění zvládne i naprostý začátečník. Za půl hodiny už koláč voní na stole!
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20 minut
P
Koláč Italská

Ingredience

    • 300 g menších brambor, se slupkou
    • 400 g listového těsta
    • 200 g balkánského sýra, rozdrobeného
    • 2 velké hrsti čerstvých (případně menší množství sušených) bylinek, třeba petrželky nebo estragonu
    • 1 svazek pažitky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Posypte těsto sýrem
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pokrájejte na tenké plátky a ve vodě nebo v páře je šest až osm minut povařte, až zkřehnou. Sceďte je a nechte vychladnout. Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem a rovnou je na něm rozválejte. Asi dva centimetry od okraje si pak ostrým nožem naznačte linky, ale těsto neprořízněte. Uvnitř naznačeného obdélníku ho propíchejte vidličkou a hustě posypte sýrem.

2. Přidejte bylinky

Nahrubo nasekejte bylinky a posypte jimi sýr. Navrch přijde čerstvá pažitka; nejšikovnější je prostě ji nastříhat.

3. Zapečte
Navrch rozložte plátky brambor, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Pečte osmnáct až dvacet minut, až bude těsto křupavé a brambory mírně zezlátnou. Podávejte nejlépe s rajčatovo-cibulovým salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zdravím, mohu (opět:-) poprosit o informaci, ve kterém čísle se nachází tento recept? Děkuji.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Kotková,
recept opět pochází z časopisu Snadné vaření :-). Tentokrát z čísla 12/2007.

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Přidat komentář