Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vrstvený kuba

Křupavější variantu už nenajdete! Když navíc těsně před pečením vytvoříte na horní vrstvě krupek ozdobné vlnky (dobře to jde pomocí lžíce), bude vypadat doslova neodolatelně.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M

Ingredience

    • tři až čtyři hrsti sušených hub
    • mléko
    • 300 g menších krupek
    • 5 stroužků česneku
    • 3 lžičky sušené majoránky
    • sůl
    • 1 lžička kmínu
    • 3 lžíce sádla
    • 1–2 najemno nakrájené cibule
    • kmín
    • pepř
    • sůl

Příprava jídla

1. Tři až čtyři hrsti sušených hub na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; 300 g menších krupek propláchněte vodou a pak je spolu s 5 prolisovanými stroužky česneku, 3 lžičkami sušené majoránky, solí, 1 lžičkou kmínu a lžící sádla uvařte v půl litru vody doměkka. 1–2 najemno nakrájené cibule osmahněte v pánvi na 2 lžících sádla, přidejte houby, kmín, pepř i sůl a asi pět minut duste.

2. A začněte vrstvit! Do vymazaného pekáčku dejte nejprve vrstvu uvařených krupek, pak vrstvu vařených hub, poté opět krupky, znovu houby a tak dále. Poslední vrstvu musí tvořit vařené krupky. Ty na závěr pokropte rozpuštěným sádlem a asi dvacet pět minut pečte při 180 °C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuba z čerstvých hub se škvarky

Pohankový kuba se slaninou

Rýžový kuba s ořechovým olejem

REKLAMA

Přidat komentář