Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Valašská kyselica

Popis receptu: 
Tradiční kyselica z Valašska.
Autor: Věra Růžičková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    400g brambor hrst sušených hub 400g kysaného zelí 150g smetany na vaření 2 vejce kmín bobkový list pepř a sůl

Příprava jídla

Do vařící vody vložíme olopané a na kostky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme a přidáme bobokvý list a kmín. Když jsou brambory poloměkké vložíme do polévky nakrájené kysané zelí a povaříme. Když je vše měkké, vlijeme do polévky rozšlehaná vejce a po sražení vlijeme smetanu. Nakonec do polévky přidáme zvlášt uvařené sušené houby.
REKLAMA

Přidat komentář