
Čočková polévka
Lžíce v ní skoro stojí…
Vydání: 2004/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g čočky
- 400 g rajčat (i konzervovaných)
- 1 malou mrkev, nakrájenou na kolečka
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2–3 bobkové listy
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- ocet na dochucení (nemusí být)
- 50 g černých oliv
- papričky plněné sýrem (třeba zn. Heleb Delikates prodává Billa, 175 g za cca 30 Kč); nemusí být
Příprava jídla
1. Propláchnutou, případně předem namočenou čočku dáme do hrnce a zalijeme tak, aby voda sahala asi centimetr nad ni. Přidáme všechny ostatní suroviny a vaříme na mírném ohni, dokud čočka úplně nezměkne (asi hodinu).
2. Podáváme horké nebo při pokojové teplotě, s tmavým chlebem, olivami, případně pikantní zeleninou jen tak ‚k zakousnutí‘.
Další recept na čočkovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
2. Podáváme horké nebo při pokojové teplotě, s tmavým chlebem, olivami, případně pikantní zeleninou jen tak ‚k zakousnutí‘.
Další recept na čočkovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jana Morenová (neověřeno)
6. Říjen 2006 20:51
Hana Flachová (neověřeno)
11. Říjen 2006 09:35
Martina L. (neověřeno)
9. Květen 2008 09:28
kateřina (neověřeno)
28. Listopad 2006 14:34
marťa (neověřeno)
10. Duben 2007 16:36
Linda (neověřeno)
1. Srpen 2007 12:44
Alena (neověřeno)
30. Srpen 2007 21:50
zuzka (neověřeno)
20. Květen 2008 20:52
zana (neověřeno)
16. Září 2008 10:35
Dana (neověřeno)
7. Září 2008 13:51
Zuzana (neověřeno)
22. Září 2008 18:15
Zuzanka Necaskova
21. Listopad 2008 20:12