
Uživatelský
recept
recept
Dort Harlekýn
Popis receptu:
Moc dobrý dort, recept jsem získala od paní Malatincové, z jejího webu ekucharka.net(doporučuji navštívit-velmi vhodné pro začátečníky, u každého receptu je i video, takže recept se musí prostě povést:-))
Autor: Lucie Ossendorfová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
Na těsto:(dortová forma 23cm, já měla 26cm, také to jde)
6 středně velkých vajec,
2 lžíce horké vody,
6 vrchovatých lžic moučkového cukru,
2 lžíce oleje,
3 zarovnané lžíce kakaa,
2 lžičky prášku do pečiva,
6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky
Den předem: pařížská šlehačka:
2 dl smetany ke šlehání (31%),
10 dkg mléčné čokolády
(já použila 4 dl smetany a 10 dkg čokolády na vaření)
Bílá šlehačka:
4dl smetany ke šlehání (31%),
2 ztužovače šlehačky,
možno přidat cukr dle chuti, já nedávala...
Čokoládové hoblinky na ozdobu
Příprava jídla
Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 st. pečeme asi kolem 30 ti minut.
Hotový korpus necháme vychladnout.
Den předem svaříme smetanu s čokoládou nalámanou na kousky, necháme vychladit a přes noc uchováme v lednici. Před zdobením dortu smetanu ušleháme dotuha. Stejně tak vyšleháme čistou smetanu se ztužovačem.
Vychladlý korpus rozpůlíme dlouhým nožem, naplníme vevnitř, opatrně položíme druhý díl korpusu, pěkně ozdobíme na povrchu a nakonec ozdobíme hoblinkami čokolády. Podáváme vychlazené z ledničky.
Přidat komentář