Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dort Harlekýn

Popis receptu: 
Moc dobrý dort, recept jsem získala od paní Malatincové, z jejího webu ekucharka.net(doporučuji navštívit-velmi vhodné pro začátečníky, u každého receptu je i video, takže recept se musí prostě povést:-))
Autor: Lucie Ossendorfová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na těsto:(dortová forma 23cm, já měla 26cm, také to jde) 6 středně velkých vajec, 2 lžíce horké vody, 6 vrchovatých lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 3 zarovnané lžíce kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, 6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky Den předem: pařížská šlehačka: 2 dl smetany ke šlehání (31%), 10 dkg mléčné čokolády (já použila 4 dl smetany a 10 dkg čokolády na vaření) Bílá šlehačka: 4dl smetany ke šlehání (31%), 2 ztužovače šlehačky, možno přidat cukr dle chuti, já nedávala... Čokoládové hoblinky na ozdobu

Příprava jídla

Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 st. pečeme asi kolem 30 ti minut. Hotový korpus necháme vychladnout. Den předem svaříme smetanu s čokoládou nalámanou na kousky, necháme vychladit a přes noc uchováme v lednici. Před zdobením dortu smetanu ušleháme dotuha. Stejně tak vyšleháme čistou smetanu se ztužovačem. Vychladlý korpus rozpůlíme dlouhým nožem, naplníme vevnitř, opatrně položíme druhý díl korpusu, pěkně ozdobíme na povrchu a nakonec ozdobíme hoblinkami čokolády. Podáváme vychlazené z ledničky.
REKLAMA

Přidat komentář