
Kachna s kaštanovými knedlíky
Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…
Ingredience
- 4 kachní prsíčka
- 2–3 lžíce másla
- sůl a kmín
- med na potření
- 500 g brambor
- 250 g hrubé mouky
- vejce + žloutek navíc
- sůl
- 200 g jedlých kaštanů
- sůl a pepř
- 2 lžíce koňaku
- 2 žloutky
- 2 lžíce amaretta
- 50 g strouhaného parmazánu
Na bramborové těsto:
Na kaštanové pyré:
Příprava jídla
1 Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete je uvařit i den předem).
2 Do kachních prsíček vmasírujte máslo, sůl a kmín, vložte je do pekáčku, pečte 2 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Průběžně je potírejte výpekem a posledních 20 minut medem.
3 Zatímco se kachna peče, připravte kaštanové pyré. Oloupané kaštany uvařte doměkka ve slané a lehce opepřené vodě s koňakem. Nechte vychladnout a pak je najemno umelte. Přidejte žloutky, amaretto, parmazán a zpracujte na tužší pastu.
4 Brambory oloupejte a nastrouhejte, přisypte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto. Vyválejte z něj váleček, odkrajujte dílky a tvarujte středně velké placičky. Doprostřed dávejte po lžíci pyré, zabalte a 10 minut vařte v osolené vodě.
5 Podávejte s pečenými kachními prsíčky.
Přidat komentář