Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

Krajová specialita z Plzeňska. Bramborové knedlíky s houbovou smetanovou omáčkou.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Omáčka Česká

Ingredience

    Na knedlíky

    • 500 g brambor, varný typ C, uvařených ve slupce a oloupaných
    • 250 g tvarohu
    • 25 g krupice a 100–120 g hrubé mouky
    • 1 malé vejce a sůl
    • 1–2 lžíce sekaných škvarků
    • máslo nebo sádlo na omaštění

    Na omáčku

    • 2 hrsti sušených hub (zalijte je 300 ml horké vody a nechte stát přes noc)
    • 2 lžíce másla
    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 lžíce hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička bílého vinného octa

Příprava jídla

1 Brambory prolisujte, smíchejte s ostatními přísadami a vypracujte těsto. Pomocí lžíce namočené v rozpuštěném tuku vykrajujte kousky těsta velikosti golfového míčku a dávejte na vymaštěný plech.

2 Pomastěte i shora a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut.

3 Sušené houby povařte ve vodě 15 minut.

4 V hrnci na másle osmahněte cibuli (3 minuty), přidejte mouku a jíšku míchejte asi 2 minuty, až zbělá. Zalijte 100 ml studené vody, prošlehejte, vlijte houby i s vývarem, osolte, opepřete a za stálého míchání přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 10 minut, občas zamíchejte. Zjemněte smetanou a dochuťte octem. Omáčkou přelijte knedlíky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tradiční české omáčky a jak na ně

Houby v kuchyni

Přidat komentář