Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem

Zajímavý salát, který můžete podávat třeba jako předkrm.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 250 g nových brambor, omytých, případně vydrbaných kartáčkem, přepůlených
    • 140 g zelených fazolek
    • 85 g ředkviček, omytých, nakrájených na tenké plátky
    • velký svazek řeřichy (potoční nebo seté), případně hladkolisté petrželky

    Na dresink
    • 1 pořádný stroužek česneku
    • sůl
    • 2 filety ančoviček
    • 75 ml olivového oleje
    • 1 lžíce červeného vinného octa

Příprava jídla

1 Uvařte brambory v osolené vodě doměkka, pak je sceďte, osušte a nechte vychladnout. V jiném hrnci tři až čtyři minuty povařte fazolky – měly by změknout, ale zároveň zůstat křupavé. Pak je sceďte a dejte do mísy s kostkami ledu nebo zchlaďte proudem ledové vody – fazolky si díky tomu udrží zelenou barvu.

2 Udělejte si dresink: v hmoždíři roztlučte stroužek česneku a utřete ho se špetkou soli; přidejte ančovičky, rozmělněte je a pak vše zalijte olejem a vinným octem.

3
V míse smíchejte brambory, fazolky, ředkvičky, řeřichu nebo hladkolistou petrželku a přelijte polovinou dresinku. Zbylou půlku dejte v misce na stůl, aby si každý mohl přidávat sám. Salát je fantastický s grilovaným kuřetem.

NĚCO NAVÍC: Chcete-li tento salát podávat jako předkrm, rozdělte ho na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidejte půlku natvrdo uvařeného vejce a filet ančovičky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář