Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní bramborový salát s mátovým dresinkem

Letní verze bramborového salátu s avokádem a mátou.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 750 g brambor, omytých, případně vydrhnutých kartáčkem
    • 400 g mražených zelených fazolek Tesco
    • 450 g mraženého hrášku Tesco
    • 2 zralá avokáda
    • šťáva z půlky citronu

    Na dresink
    • 300 ml majonézy
    • 2 zarovnané lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce nasekané čerstvé máty
    • sůl a pepř podle chuti

Příprava jídla

Nejprve připravte dresink: v misce smíchejte všechny potřebné ingredience. Přidejte 2 lžíce vody a opět důkladně promíchejte. Dejte do chladu.

Brambory přepulte, větší nakrájejte na čtvrtky a povařte v osolené vodě doměkka. Nechte zcela vychladnout. Ve vroucí vodě tři minuty povařte i fazolky a hrášek, poté zchlaďte ve studené vodě nebo na kostkách ledu – zelenina si udrží barvu.

Brambory dejte do mísy, přisypte fazolky a hrášek. Přidejte oloupané a pokrájené avokádo pokapané citronovou šťávou. Přelijte dresinkem a zamíchejte.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář