Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Quiche se špenátem a klobásou

Koláč na slano, s pikantní čabajkou, špenátem a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení, pečení 40 minut
P
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 1 dávka těsta, v 25cm formě a předpečená
    • 30 g másla
    • 400 g choriza nebo čabajky, nakrájené na půlkolečka
    • 2 jarní cibulky, nasekané najemno
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný či utřený
    • 250 g mraženého listového špenátu, rozmrazeného a důkladně vymačkaného
    • strouhanka z ½ čerstvé housky
    • 100 g mozzarelly + 100 g polotvrdého sýra (čedar, ementál, blaťácké zlato, podle chuti), obojí nastrouhané
    • 2 velká vejce + 250 ml smetany ke šlehání + sůl a pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky; ke konci přidejte česnek. Sejměte z ohně a důkladně vmíchejte špenát a strouhanku. Na korpus rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.

2
Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dopékejte ještě 25 minut. Před podáváním nechte stát.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30 špenátových receptů

REKLAMA

Přidat komentář