Originální recept s matjesy. Pikantní nádech jim dodá česnek a chilli.
Postup
Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, pokapejte citronem, osolte a nechte hodně pustit vodu – tak půl hodiny – a pak vymačkejte. Pak do brambor vmíchejte cibuli, pažitku a/nebo petržel, chilli, matjesy, česnek, vejce. Těsto poprašte moukou a pak ji zapracujte.
Na široké pánvi (nebo v menší pánvičce, ale v tom případě opékejte bramboráky po jednom) zahřejte na středním plameni tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce dvě tuku). Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto, vždy z něj spodkem lžíce vytvarujte co nejtenčí placku. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů)