Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře Tamara podle Edouarda de Pomiana

Ochutnejte kuře připravené ve vývaru s kořením, zeleninou a ořechy podle receptu francouzské kuchařské legendy.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy:
Vaření: 50 minutPečení: 30 minut
P
Kuře Francouzská

Ingredience

    • 1 kuře, očištěné
    • 250 g cibule, oloupané
    • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
    • 1 brukev (kedlubna), nakrájená na plátky
    • 1 pórek, nakrájený na špalíky
    • 3 snítky tymiánu
    • 2 bobkové listy
    • 1 hřebíček
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    Na omáčku
    • 60 g másla + další na pečení
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 500 g vlašských ořechů, mletých
    • 70 ml bílého vinného octa
    • 6 žloutků
    • špetka skořice
    • bageta k podávání
    • koriandrové lístky a hroznové víno k ozdobení

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte kuře, přidejte cibuli, mrkev, brukev, pórek, tymián, bobkový list a hřebíček. Přidejte dva litry vody a špetku soli. Přiveďte k varu a bez pokličky zprudka vařte 30 minut. Mezitím začněte předehřívat troubu na 180 °C. Kuře vylovte, přendejte do pekáčku, osolte, opepřete a poklaďte plátky másla a dejte na půl hodiny péct. Vývar se zeleninou a kořením nechte vařit tak dlouho, až se zredukuje na jeden litr. Pak přeceďte.

2 V pánvi na másle zpěňte cibuli a česnek. Po třech minutách ztlumte, přidejte mleté ořechy, skořici, vývar a zvolna zahřívejte. Po pár minutách vlijte ocet a těsně před začátkem varu odstavte z ohně. Nechte vychladnout. V ohnivzdorné míse prošlehejte žloutky, přilijte sběračku omáčky a rozmíchejte. Mísu postavte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala hladiny, a za stálého míchání metličkou přilévejte omáčku. Míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3 Upečené kuře naporcujte, dejte do hlubší mísy, zalijte omáčkou, zakryjte a nechte v chladu rozležet do příštího dne. Podávejte s bagetou, ozdobené koriandrem a hroznovým vínem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z vlašských ořechů

Menu z vlašských ořechů

REKLAMA

Přidat komentář