Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou

I bez masa si můžete dopřát skvělý karbanátek v housce. Na fastfood si ani nevzpomenete!

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání: cca 15 minut
PT15M
Opékání 0:15
Sendvič Americká

Ingredience

    • 1 rohlík, nastrouhaný
    • 6 stroužků česneku
    • po 1 lžíci mletého (římského) kmínu a mletých semen koriandru
    • 1 lžička drcených sušených chilli papriček
    • sůl a pepř
    • 160 g jader vlašských ořechů
    • 280 g vařené čočky, slité
    • 160 ml olivového oleje
    • 1 vejce
    • 4 housky
    • zeleninová obloha


    Na jogurtovou omáčku

     

    • 200 ml bílého jogurtu
    • 2 lžíce nasekaného kopru
    • 2 lžíce najemno nasekané okurky
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • sůl, pepř

     

Příprava jídla

1 Do mixéru dejte strouhanku, česnek, kmín, koriandr, chilli, sůl, pepř a smíchejte. Vsypte ořechy a promixujte najemno. Přidejte studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo promixujte, pak vmíchejte vejce. Z hmoty vytvarujte karbanátky.

2 Zbývající olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a opékejte karbanátky z každé strany 6–8 minut dohněda a dokřupava. Hotové karbanátky osušte na kuchyňském papíru. V misce smíchejte suroviny na omáčku a přelijte jí karbanátky. Podávejte v housce s oblohou.

 

 

NĚCO NAVÍC:

Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář