Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zimní minestrone s bylinkovými krutony

Vegetariánskou verzi této syté italské polévky připravíte, když slaninu nahradíte 100 g žampionů na plátky.

Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání: 8 minut
Vaření: 30 minut
Pečení: 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 100 g anglické slaniny, na kostičky
    • 2 velké mrkve, nakrájené na ‚čtvrtplátky‘
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 1 střední brambora, nakrájená na kostičky
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 l zeleninového vývaru
    • 2 lžičky sekaných šalvějových lístků nebo 1 lžička sušených
    • pár zelných listů, nakrájených na nudličky
    • 400g konzerva fazolí cannellini nebo jiných drobných bílých fazolí
    • mořská sůl
    • hrst sekané hladkolisté petrželky


    Na krutony

     

    • 4 krajíce bílého chleba (např. toustového)
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce bazalkového pesta

     

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte olej a asi pět minut na něm do světle zlaté barvy opékejte cibuli a slaninu. Vsypte mrkev, řapíkatý celer, brambory a česnek. Dobře promíchejte a opékejte společně ještě pár minut.

2 Přidejte rajčata, vývar a šalvěj. Přiveďte k varu a občas zamíchejte. Ztlumte a nechte částečně přiklopené bublat asi půl hodiny, zhruba v polovině vaření přidejte zelí. Nakonec přimíchejte scezené a propláchnuté fazole a petrželku; případně dosolte.

3 Na krutony pokrájejte chleba na asi dvoucentimetrové kostičky. V široké zapékací nádobě je důkladně promíchejte se směsí oleje a pesta. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi deset minut dokřupava. Podávejte k polévce.

 

 

 

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolové polévky, které zahřejí

Přidat komentář