Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z máslových fazolí s pancettou

Krémová fazolová polévka
Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Grilování: 5 minut
Vaření: 10 minut
P
Polévka Italská

Ingredience

    • 2 cibule, nakrájené nahrubo
    • 2 lžíce másla
    • odrhnuté lístky ze 4 snítek tymiánu
    • 2x 400g konzerva velkých bílých (tzv. máslových) fazolí, scezených a propláchnutých
    • 750 ml drůbežího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 8 plátků pancetty nebo jiné sušené slaniny
    • bílý chleba k podávání
    • malý svazek pažitky, nasekaný

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte máslo a asi 8 minut na něm pozvolna opékejte cibuli; měla by být dozlatova. Přidejte tymián, fazole a vývar a nechte 10 minut mírně bublat. Rozmixujte, vmíchejte smetanu, sůl a pepř.

2 Slaninu nechte v plátcích nebo ji nakrájejte na nudličky – jak to máte radši. Na plechu s pečicím papírem ji zasuňte do trouby pod gril a asi 5 minut grilujte dozlatova.

3 Polévku už jen prohřejte a podávejte ozdobenou slaninou a pažitkou s bílým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Tady stejně jako u jiných receptů můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8–12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60–90 minut doměkka. Nesolte – solí se až po dokončení.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolové polévky, které zahřejí

Přidat komentář