Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Müsli s pomerančem, borůvkami a kokosem

Patří k vašemu ránu krabice s ovesnými vločkami, kukuřičnými lupínky a sušeným ovocem? Namíchejte si své vlastní müsli s čerstvými přísadami podle vlastní chuti!

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: přes noc
P
Česká

Ingredience

    • 225 g ovesných vloček
    • 200 ml jablečného moštu
    • 2 malé pomeranče (raději bio)
    • 2 červená jablka
    • 225 g řeckého jogurtu
    • 3 lžíce tekutého medu
    • 75 g nasucho opražených pekanových nebo jiných oblíbených ořechů
    • 150 g borůvek nebo jiného čerstvého ovoce
    • 50 g lehce opečených kokosových plátků

Příprava jídla

1 Večer před podáváním smíchejte ovesné vločky, jablečný mošt a 200 ml studené vody ve větší míse a přiklopte. Z poloviny pomeranče na jemném struhadle nastrouhejte kůru; pak oba citrusy oloupejte, natrhejte na jednotlivé dílky a ty ještě zbavte tenké slupky. Dejte do jiné mísy a přiklopte, aby neoschly. Obě nádoby dejte do lednice.

2 Ráno omyjte jablka, rozčtvrťte je, zbavte jaderníku a i se slupkou je nastrouhejte a vmíchejte k vločkám. Přidejte pomerančovou kůru, jogurt i med. Servírujte s dílky pomeranče, ořechy, borůvkami a kokosem.

NĚCO NAVÍC
Pokud se nechcete zdržovat nočním namáčením ovesných vloček, použijte cereální suchary Weetabix. Namáčet je můžete v džusu i mléce. K dostání jsou například v Marks & Spencer.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30x neodolatelné borůvky

Přidat komentář