Patří k vašemu ránu krabice s ovesnými vločkami, kukuřičnými lupínky a sušeným ovocem? Namíchejte si své vlastní müsli s čerstvými přísadami podle vlastní chuti!
Suroviny
Postup
Večer před podáváním smíchejte ovesné vločky, jablečný mošt a 200 ml studené vody ve větší míse a přiklopte. Z poloviny pomeranče na jemném struhadle nastrouhejte kůru; pak oba citrusy oloupejte, natrhejte na jednotlivé dílky a ty ještě zbavte tenké slupky. Dejte do jiné mísy a přiklopte, aby neoschly. Obě nádoby dejte do lednice.
Ráno omyjte jablka, rozčtvrťte je, zbavte jaderníku a i se slupkou je nastrouhejte a vmíchejte k vločkám. Přidejte pomerančovou kůru, jogurt i med. Servírujte s dílky pomeranče, ořechy, borůvkami a kokosem.
NĚCO NAVÍC
Pokud se nechcete zdržovat nočním namáčením ovesných vloček, použijte cereální suchary Weetabix. Namáčet je můžete v džusu i mléce. K dostání jsou například v Marks & Spencer.