0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Müsli s pomerančem, borůvkami a kokosem

müsli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Müsli s pomerančem, borůvkami a kokosem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2322 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 282 g
Tuky 102 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Patří k vašemu ránu krabice s ovesnými vločkami, kukuřičnými lupínky a sušeným ovocem? Namíchejte si své vlastní müsli s čerstvými přísadami podle vlastní chuti!

Suroviny

jablečná šťáva 200 ml
malé, bio
červená
med 3 PL
tekutý
pekanové ořechy 75 g
nasucho opražené, lze nahradit jinými oblíbenými ořechy
lze nahradit jiným čerstvým ovocem
kokos plátky 50 g
lehce opečené

1 Večer před podáváním smíchejte ovesné vločky, jablečný mošt a 200 ml studené vody ve větší míse a přiklopte. Z poloviny pomeranče na jemném struhadle nastrouhejte kůru; pak oba citrusy oloupejte, natrhejte na jednotlivé dílky a ty ještě zbavte tenké slupky. Dejte do jiné mísy a přiklopte, aby neoschly. Obě nádoby dejte do lednice.

2 Ráno omyjte jablka, rozčtvrťte je, zbavte jaderníku a i se slupkou je nastrouhejte a vmíchejte k vločkám. Přidejte pomerančovou kůru, jogurt i med. Servírujte s dílky pomeranče, ořechy, borůvkami a kokosem.

NĚCO NAVÍC
Pokud se nechcete zdržovat nočním namáčením ovesných vloček, použijte cereální suchary Weetabix. Namáčet je můžete v džusu i mléce. K dostání jsou například v Marks & Spencer.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč