0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Müsli s pomerančem, borůvkami a kokosem

Müsli s pomerančem, borůvkami a kokosem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2322 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 282 g
Tuky 102 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Patří k vašemu ránu krabice s ovesnými vločkami, kukuřičnými lupínky a sušeným ovocem? Namíchejte si své vlastní müsli s čerstvými přísadami podle vlastní chuti!

Suroviny

ovesné vločky 225 g
jablečná šťáva 200 ml
pomeranč 2 ks
malé, bio
jablko 2 ks
červená
jogurt řeckého typu 225 g
med 3 PL
tekutý
pekanové ořechy 75 g
nasucho opražené, lze nahradit jinými oblíbenými ořechy
borůvky 150 g
lze nahradit jiným čerstvým ovocem
kokos plátky 50 g
lehce opečené

1 Večer před podáváním smíchejte ovesné vločky, jablečný mošt a 200 ml studené vody ve větší míse a přiklopte. Z poloviny pomeranče na jemném struhadle nastrouhejte kůru; pak oba citrusy oloupejte, natrhejte na jednotlivé dílky a ty ještě zbavte tenké slupky. Dejte do jiné mísy a přiklopte, aby neoschly. Obě nádoby dejte do lednice.

2 Ráno omyjte jablka, rozčtvrťte je, zbavte jaderníku a i se slupkou je nastrouhejte a vmíchejte k vločkám. Přidejte pomerančovou kůru, jogurt i med. Servírujte s dílky pomeranče, ořechy, borůvkami a kokosem.

NĚCO NAVÍC
Pokud se nechcete zdržovat nočním namáčením ovesných vloček, použijte cereální suchary Weetabix. Namáčet je můžete v džusu i mléce. K dostání jsou například v Marks & Spencer.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit