Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrové raclette

Raclette vymysleli švýcarští pastýři – po večerech se posilňovali sýrem napíchnutým na klacek a rozpečeným nad žhavými uhlíky. Spolu s bramborami či pečivem je tohle prosté selské jídlo skvělé i dnes!

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Pečení 0:45
Francouzská

Ingredience

    • 1 kg brambor ve slupce, pečlivě omytých
    • 250 g ementálu, nakrájeného na kostičky
    • 250 g goudy, nakrájené na kostičky
    • 250 g eidamu, nakrájeného na kostičky
    • 2 lžíce francouzské hořčice
    • 1 rovná lžička mletého kmínu
    • 1 rovná lžička mleté papriky
    • 3 cibule, nakrájené na malé klínky
    • šunka a prosciutto k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Brambory zabalte do alobalu a podle velikosti je pečte pětatřicet až pětačtyřicet minut. Mezitím si připravte hořčičné omáčky: v jedné misce smíchejte lžíci hořčice s kmínem, ve druhé lžíci hořčice s paprikou.

2 Každý ze stolovníků si dává do zapékací mističky několik kostek sýra namočených v hořčičných omáčkách, případně kousky cibule. Rozpuštěný sýr se jí s upečenými bramborami, šunkou a prosciuttem.

RACLETTE Klacky na rozpékání sýra jsou minulostí; dnes se na raclette používají elektrické přístroje. Mívají vrchní desku z mramoru nebo litiny, která vydává teplo, a pod ni se umisťují litinové nebo teflonové pánvičky se sýrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Savojská zeleninová polévka

Špenátová hnízda

Naložený pivní sýr

Olomoucké ,cordon bleu‘

Bramborové noky s gorgonzolou

Hrušky s rokfórem

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Fondue: sýrové nebe

Sýry, které zkrátka musíte ochutnat

Dobroty z českých i zahraničních hor

Přidat komentář