Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Palačinková roláda

Palačinková roláda podle Pavlíny Berzsiové

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: 1 hodina
P
Sladká jídla Česká

Ingredience

    • těsto na palačinky podle základního receptu
    • 200 g jahodového džemu
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 1 balíček ztužovače šlehačky
    • 300 g jahod

Příprava jídla

1 Palačinky připravte podle základního receptu.

2 Naskládejte je na pečicí papír do řady za sebou tak, aby se vždy ze dvou třetin překrývaly. Pak je potřete jahodovým džemem.

3 Smetanu ušlehejte dotuha se ztužovačem a vanilkovým cukrem a naneste ji na palačinky. Podle delšího okraje naskládejte celé jahody (těsně vedle sebe) a pomocí pečicího papíru stočte od delší strany do rolády. Roládu zabalte do papíru a dejte do chladničky na hodinu ztuhnout.

4 Před podáváním roládu vybalte z papíru a nakrájejte na třícentimetrové plátky.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní recept na palačinky

Palačinkový dort

Palačinková šarlota

Palačinkové balíčky

Palačinkové špízy

Elegantní rolády

Palačinky a lívance

REKLAMA

Přidat komentář